GMO-mentes védett fehérjeforrásai közül a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Soyzin nevű termékével immár 5 éve van piacon. Ennek jegyében körkérdésben számolt be öt tejtermelő gazdaság a termék felhasználása során szerzett tapasztalataikról, eredményeikről.

szarvasmarha

A Soyzinról öt tejtermelő gazdaság mondta el tapasztalatait

1. Hogyan hallott a Soyzinról, milyen információk alapján döntött a bevezetéséről a telepen?

2. Röviden mutassa be a telep takarmányozási sajátosságait (tömegtakarmányok, egyéb tápalkotók, a takarmányozás technológiája)!

3. Az etetés során melyek voltak a fő szempontok és célok, amit az etetéssel el szeretett volna érni?

4. Teljesítette-e az elvárásokat a termék?

5. Korábbi időszak termelési eredményeivel összehasonlítva, jelenleg elégedett-e a termelés alakulásával?

A Soyzin GMO-mentes magyar szójából származik. A kidolgozásra került kíméletes gyártástechnológiának köszönhetően 70%-os UDP hányada mellett (nyersfehérjére vonatkoztatva) kiváló nyersfehérje emészthetőséggel rendelkezik.

Bonafarm-Bábolna

A Soyzin 70%-os UDP hányada mellett kiváló nyersfehérje emészthetőséggel rendelkezik

Fontos megemlíteni, hogy a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. vizsgálati eredményei alapján a SOYZIN-ben lévő telítetlen zsírsavak jelentős része áthalad a bendőn anélkül, hogy előfordulnának a telítetlen zsírsavak etetésével járó olyan negatív hatások, mint pl. a tejzsírdepresszió. Ennek köszönhetően nemcsak az egyes telítetlen zsírsavak kedvező élettani hatásaival számolhatunk (javuló kondíció, erősebb immunrendszer, javuló szaporodásbiológiai eredmények), de a SOYZIN etetésével csökkenthető az adagban használt védett zsírok aránya is.

A cikk teljes tartalma a linkre kattintva érhető el.