Ma már nemcsak a szántóföldi növénytermesztés rendelkezik precíziós lehetőségekkel, hanem az állattartás is. A PREGA 2024 Konferencia állattartási és -tenyésztési szekciójában ennek a bemutatása is nagy hangsúlyt fog kapni 2024. február 7-én, szerdán 10:00-17:30 között.

Szenzortechnológia, tejhozam növelés, üzembiztonság – ezek lesznek majd annak az előadásnak a legfőbb mondanivalói, amit Weibel Balázs, a Cubilog Kft. ügyvezetője, és Egyed Barna, a BOS-Frucht Agrárszövetkezet ügyvezetője fognak tartani.

A Cubilog Kft. szenzorokat telepít különböző állatfajokhoz. A szenzoroknak kétféle hasznosulása van: egyrészt figyeli és növeli a tejtermelést, másrészt üzembiztonsági célokat szolgál.

Az idei PREGA egyik nagy hívószava lehet az, hogy rengeteg eszköz gyakorlati alkalmazásának a hasznosságáról is szó esik. Egyed Barna elmondta, hogy a felokosított istállókba hőmérő-, páramérő- és vízátfolyásmérő szenzorokat építettek be annak érdekében, hogy pontosan követni lehessen a hőstessz okozta változásokat és a negatív hatásokat tompítani tudják. Az itatást és a szárazanyag-felvételt is elkezdték figyelni, illetve a tejfeldolgozásban is együttműködik a két cég.

Horváth Zoltán, operatív igazgatóval az üzembiztonságról beszéltünk: a Cubilog Kft. távfelügyeleti rendszerét alkalmazzák a hígtrágya kezelésben, a hozzátartozó szeparátor épületnél és az ivóvíz-ellátásnál. Hiba bármikor keletkezhet, amelyekről a szenzoroknak köszönhetően azonnal értesítést kapnak, így arra rögtön reagálni tudnak.

További részleteket tudhatsz meg a Cubilog Kft. precíziós eszközeiről a PREGA Konferencián, ahol még számos előadóval találkozhatsz. A részletes programot IDE KATTINTVA találod.

Gyere el te is!

PREGA konferencia állattartási és -tenyésztési szekció

Időpont: 2024. február 7., szerda, 10:00-17:30

PREGA – Precíziós Gazdálkodási Konferencia és Kiállítás 2024

Időpont: 2024. február 6-8.
Helyszín: Budapest, Aquaworld Resort****

www.prega.hu