Sikerrel zárult a Baromfi Termék Tanács május 13-i tisztújító küldöttgyűlése és a budapesti Vajdahunyad várában megrendezett Baromfi Világnap rendezvénye.

Feldman Zsolt, az Agrármininsztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a budapesti Vajdahunyad várában megrendezett Baromfi Világnap rendezvényen jelentette be, hogy a baromfiszektor várhatóan októbertől 13 milliárd forintos új állatjóléti támogatás bevezetésére számíthat, írja a Baromfi Termék Tanács.


Feldman Zsolt hozzátette, hogy a mezőgazdaság jövőjét elsősorban nem a jövedelempótló támogatásokra, hanem a korszerűsítésekre és a beruházásokra lehet alapozni, ezért a vidékfejlesztési támogatások többsége a következő években is fejlesztési forrás lesz. Az a termelő lesz hosszú távon sikeres, aki nyitott az újításokra, versenyképes és piacképes együttműködéseket alakít ki más agrár- és élelmiszeripari vállalkozókkal.

További állattenyésztéssel kapcsolatos híreket ITT, támogatásokkal kapcsolatos híreket pedig a Pályázatok rovatban találsz.

Indexkép: Pixabay