A beszámolónkat rögtön egy kora reggeli élménnyel kezdjük, amikor még nyitás előtt az AXIÁL Kft. gépei mellé egy nem mindennapi csoda parkolt be.Csepel

Az 50 éves Csepel nem csupán üzemképes volt, de hasra esett a fényezésén a felkelő napsugár. Bekukkantottunk a belső térbe is, ahol a gazda kivételes gonddal őrizte meg a gép gyári állapotát, a műszerfaltól egészen az ajtókig.

50 éves CsepelAz 50 éves Csepel belülről – fotók: Agroinform.hu

Röviden és tömören szólva: jól indult a nap! Mindez csak a kezdet volt, hiszen tovább haladva a gépkiállítók között, örömmel fedeztük fel a jubileumi KÁN sokasodó mozgó gépbemutatóit és a visszatérő, hűséges kiállítók mellett az új cégek látványos standjait.

A visszatérő kiállítók standjai között jártunk – fotó: Agroinform.hu

Minden nap háromszor rendeznek rakodógép-táncoltatást a DM-Ker nyughatatlan, artista-ügyességű gépkezelői. Mi éppen két gépbemutató között érkeztünk, de rögtönzött pályán, csak nekünk is beindult a Bobcat motorja!Bobcat bemutató

A rakodógép-kaszkadőrök a KÁN idején szombaton és vasárnap is 10:00, 13:40 és 15:00 órától bemutatóznak, – érdemes megnézni őket!

Idén is akadálypályát építettek és tesztvezetést rendeztek a terepjárók szerelmeseinek ISUZU, SsangYong és Polaris járművekkel.Polaris

Feltűnő sátor, fiatal szakemberek, kreatív-, minden korosztályt megragadó termékpaletta fogadott minket a Mazug Ponyva mini-csarnoka alatt.Mazug ponyva stand

"Mindenkinek van takargatnivalója, - igaz?" – Kérdezi a páratlan humorérzékkel megáldott hazai gyártó csapat... És valóban, a gyors és olcsó ponyvacsarnok sok gazda számára lehet jó megoldás a legkülönbözőbb tárolási problémákra.

ponyva-táskák

Ötletes táskák a magyar ponyvagyártó kínálatából – fotó: Agroinform.hu

A Gravetti gépei elsősorban az állattartás technológiáihoz illeszkednek.

GravettiGravetti stand ELHO gépekkel – fotó: Agroinform.hu

A költséghatékony módon telepíthető ponyvacsarnokok mellett az ELHO gépcsalád nagy kihelyezhetőségű rézsűzúzói is nagy figyelmet kaptak a társaság standján. Az ELHO eszközöket skandináviai felhasználási körülményekre tervezték, ezért ezek az erős és megbízható gépek kiválóan alkalmasak a legkeményebb cserjék és bozótok eltávolítására is.

A X. Kaposvári Állattenyésztési Napok egyik kiemelt jelentőségű kísérőrendezvénye volt idén is a VII. Középiskolások Nemzetközi Szántóversenye. Az eseményről hamarosan részletesen is beszámolunk, ám addig megmutatjuk azt a 19 erőgépet, amelyekkel a diákok megvívták a nagy tusát.

szántóversenyA VII. Középiskoláson Nemzetközi Szántóversenyének erőgépei – fotók: Agroinform.huSzántóverseny erőgépei