Gázolaj 691 Ft Benzin 632 Ft EUR 389.41 Ft USD 359.71 Ft CHF 388.2 Ft GBP 433.28 Ft

Szőlő bogyózó 28 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Kedvencek Előzmények AgromashEXPO gépek

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A szőlő bogyózó gépek a szőlőbogyók szőlőfürtökről való eltávolítására szolgáló berendezések. A minőségi borkészítésben alapvetőnek számít a bogyók kocsányról való eltávolítása, mivel a kocsány negatív irányban befolyásolná a bor minőségét.
A bogyózógépek a folyamatos fejlesztés révén olyannyira hatékonnyá váltak, hogy az egészséges, érett szőlő bogyózásakor gyakorlatilag nem marad bogyó a kocsányon.
A bogyózás sok esetben a zúzási folyamattal egy lépésben történik, így a hirdetések között is szép számmal találunk a két funkciót együttesen megvalósító megoldásokat, az ilyen típusú gépeket szőlő bogyózó-zúzó gépeknek nevezzük. A kínálatban előfordulnak egymással kombinálható moduláris megoldások is. A kapcsolódó szőlőfeldolgozási folyamatnak tekinthető zúzás során a bogyó olyan mértékű megroppantása a cél, amely a bogyó héjának fölrepedését, a szőlőbogyó húsának (kíméletes) roncsolását eredményezi, a szőlőmagvak különösebb megsértése nélkül.
A szőlő bogyózók működési elvét tekintve a legfontosabb szerkezeti elemet a bogyózómotolla és a bogyózókosár (amelyben a motolla forog) jelentik. Ez a bogyózómotolla tulajdonképpen a tengelyre csigavonalban felerősített lapátokból áll, míg a tengely helyzete a legtöbb gépnél vízszintes, de egyes típusoknál függőleges.
A bogyózógépek általános működései elve szerint a szőlőfürtöket a motolla forgás közben a perforált vagy léces bogyózókosár falához röpíti, miközben a bogyókat leválasztja a kocsányról. A bogyók az ott található réseken áthullanak, a kocsányt pedig a csigavonalban elhelyezett lapátok a kosár végén eltávolítják. A korszerű bogyózógépeknél a kosár teljes felülete perforált és a motollával azonos irányban forog, ezáltal elkerülhető az eszköz eltömődése.
A kifogástalan munkát végző szőlőbogyózók számos típusa különböző teljesítményfokozatokkal rendelkezik. A bogyózás kiegészítő berendezései üzemmérettől függően a kocsány szállítására szolgáló konténerek, szállítóhevederek, csigák. Az apróhirdetések között a hagyományos szőlészeti gépgyártók új és használt kivitelű modelljeit találhatjuk meg. Többek között az Enoveneta, Fermeth, Zambelli, Pellence gyártók különféle kapacitású szőlőbogyózó gépei közül válogathatunk.
Olvasson tovább
1.400.000 Ft +ÁFA
7 hónapja hirdető
2022. december 6. 17:43 Szőlő bogyózó Mezőgazdasági gép, eszköz Bács-Kiskun, Kecel
Borászati nagy teljesítményű zúzó -bogyozó PERA 500 eladó hozzá tartozó inox cefreszivattyúval!
Használt 2006
499.000 Ft +ÁFA
1 éve hirdető
2022. november 24. 16:48 Szőlő bogyózó Mezőgazdasági gép, eszköz Baranya, Hosszúhetény
Kiválóan működő, 3 fázisú, teljesen inox, osztrák WOTTLE gyártmányú bogyózó-zúzó (először bogyóz, utána zúz) eladó.
Használt
130.000 Ft
4 éve hirdető
2022. szeptember 18. 11:21 Szőlő bogyózó Mezőgazdasági gép, eszköz Komárom-Esztergom, Bársonyos
Eladó Zambelli bogyózó. 4t/h, 3 fázisú villanymotor, cefre szivattyús, gége csővel, azonnal munkára fogható.
Használt
Alkatrész katalógusok

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]