MTZ ELADÓ
ÜZEMANYAGÁRAK
SZÁJ- ÉS KÖRÖMFÁJÁS
30 NAPOS IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
ÁGDARÁLÓ
SZEDD MAGAD
ELADÓ KUTYA
BEGÓNIA
AGRÁRTÁMOGATÁSOK KIFIZETÉSE
Hirdetés
málna találatok 0 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A méz Piactér hirdetési kategóriában a méhészetek fő termékének számító termékek (a méz mellett sok más méhészeti termék is ismert: virágpor, méhviasz, propolisz, méhpempő stb.) között böngészhetünk. Vásároljon közvetlenül a termelőtől megbízható módon, magas minőségű termelői mézet! Erre a legtöbb esetben csomagküldéssel, házhozszállítással, utánvéttel is lehetősége van a rovat apróhirdetésein keresztül. Az ajánlatok között az itthon népszerűnek számító mézfajtákat mind megtalálhatjuk: akácméz, vegyes virágméz, repce, napraforgó, erdei vegyes virágméz, hársméz, selyemfűméz, vaddohányméz stb.
Hogy tulajdonképpen mi is a méz? A méhek által a növényi nektárból vagy élő növényi nedvekből gyűjtött természetes édes anyagot nevezzük méznek. Ezt a méhek szorgos munkával begyűjtik, azután saját segédanyagaik hozzáadásával átalakítják és kaptáraikban-lépeikben érlelik, raktározzák. Mindezek figyelembevételével a mézeknek kétféle eredete ismert: nektárból származó virágméz, illetve növényi nedvekből származó mézharmatméz.
A különféle mézek édes ízvilága a bennük található gyümölcscukorból fakad, az egyes mézfajták zamatát pedig azok az illóolajok befolyásolják, amelyek szintén megtalálhatóak a különféle virágok nektárjaiban, amelyet aztán a méhek összegyűjtenek.
Általánosságban elmondható, hogy a mézek színe idővel egyre sötétebbé válik, egyúttal csökken aromáik gazdagsága (az illóanyagok és az enzimek mennyiségének csökkenése miatt), ezért a legtöbb mézet tanácsos frissen (lehetőleg egy-két éven belül) elfogyasztani. Az élvezeti érték csökkenése ellenére a méz a magas cukortartalomnak köszönhetően nem tud megromlani: már több ezer éves fogyasztható állapotban lévő leleteket is találtak a régészek, hiszen a méz már az ókorban is ismert csemegének számított.
Hogy tulajdonképpen mi is a méz? A méhek által a növényi nektárból vagy élő növényi nedvekből gyűjtött természetes édes anyagot nevezzük méznek. Ezt a méhek szorgos munkával begyűjtik, azután saját segédanyagaik hozzáadásával átalakítják és kaptáraikban-lépeikben érlelik, raktározzák. Mindezek figyelembevételével a mézeknek kétféle eredete ismert: nektárból származó virágméz, illetve növényi nedvekből származó mézharmatméz.
A különféle mézek édes ízvilága a bennük található gyümölcscukorból fakad, az egyes mézfajták zamatát pedig azok az illóolajok befolyásolják, amelyek szintén megtalálhatóak a különféle virágok nektárjaiban, amelyet aztán a méhek összegyűjtenek.
Általánosságban elmondható, hogy a mézek színe idővel egyre sötétebbé válik, egyúttal csökken aromáik gazdagsága (az illóanyagok és az enzimek mennyiségének csökkenése miatt), ezért a legtöbb mézet tanácsos frissen (lehetőleg egy-két éven belül) elfogyasztani. Az élvezeti érték csökkenése ellenére a méz a magas cukortartalomnak köszönhetően nem tud megromlani: már több ezer éves fogyasztható állapotban lévő leleteket is találtak a régészek, hiszen a méz már az ókorban is ismert csemegének számított.
Olvasson tovább
Termékajánló

Napraforgó méz
900 Ft

Termelői méz eladó
2.200 Ft

BAKONYI VIRÁGMÉZ, AKÁCMÉZ
1.500 Ft

Magyar termelői selyemfűméz eladó
3.000 Ft

Magyar termelői hársméz eladó
3.000 Ft
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
- Termény
- Méz (0)

Tej-cunami Romániában: 150 millió literes éves termelést terveznek
Megduplázza a termelést 2030-ra az ágazat vezető gazdálkodása.
Aggódsz, hogy a takarmánnyal terjed-e a száj- és körömfájás?
Erre kereste a választ egy friss kutatás nemrég, íme a válasz.
Sajtóközlemény
_fill_540x300_0.jpg)