Mák 1 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Kedvencek Előzmények

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

Hazánkban a mák kiskerti és szántóföldi termesztése egyaránt jelen van, hiszen a mák a magyar étkezési kultúra fontos elemét jelenti, elég ha csak olyan ismert és kedvelt ételekre gondolunk, mint a mákos bejgli, mákos guba vagy éppen a mákos tészta.
Biológiailag a mák (Papaver) a boglárkavirágúak rendjébe tartozó, mákfélék családjának névadó faja. Elterjedt egész Eurázsiában, Afrika és Észak-Amerika mérsékeltebb éghajlatú területein, enyhébb fagyokat elvisel. Bizonyos mákfajokat (például pipacs, alpesi mák stb.) dísznövényként is ültetnek. A mák a kábítószer előállítás egyik alapnövénye is, mivel a magasabb alkaloida-tartalmú mákgubók az ópiumgyártás és a heroin előállításának alapanyagául szolgálnak. Afganisztánban például különösen elterjedt a mák kábítószer-célú termesztése. Az ilyen irányú félelmek miatt Magyarországon is (ahogy még a világ sok országában) szigorúan szabályozva van a máktermesztés.
A mákszemek betakarítása és feldolgozása során fontos, hogy az megfelelő, magkímélő technológiával történjen, hogy a mákszemek ne sérüljenek, és a termés emiatt nehogy megavasodjon, mivel így nem válik keserűvé és hosszútávon is eltárolható marad. A mák számos egészségünk szempontjából fontos anyagot tartalmaz, ezért fogyasztása kimondottan egészségesnek tekinthető.
A rovat apróhirdetésein keresztül a máktermesztéssel foglalkozó gazdák étkezési célú terményüket próbálják értékesíteni: előfordulnak itt kisebb és nagyobb tételben mákot megvételre kínáló ajánlatok is.
Olvasson tovább
1.500 Ft
10 éve hirdető
2022. szeptember 27. 17:13 Mák Termény Győr-Moson-Sopron, Rábasebes
2022 es termésű Zénó Plus étkezési mák eladó kis és nagy tételben is.
1500 kg
Alkatrész katalógusok

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]