Kelet-Afrika bizonyos területein vannak, akik napi betevőjükhöz az élelmiszerforrást a levegőben repkedő bogarak összefogdosásával gyűjtik össze – írja a firstclass.hu.

Tudjuk, hogy bizonyos rovarfélék, lárvák remek proteinforrást jelenthetnek, vannak azonban olyan helyek a világon, ahol nincs mód válogatni. Kelet-Afrikában a Malawi-tó környékén az esős évszakban hemzsegnek a szúnyogok, moszkitók és ezernyi apró rovar a levegőben: egy köbméteren akár 2000 rovar is röpködhet!

Az emberek rájöttek, hogy kihasználhatják a helyzetet, ami a túlélésüket és a rovarok állományának csökkentését is segíti.

A vérszívókat vizes felületű tálakkal fogják meg: néhányat suhintanak a levegőbe, a nedvességbe pedig beleragadnak a rovarok. Ezeket összegyűjtve pogácsákat formálnak, melyek állítólag hétszer annyi fehérjét tartalmaznak, mint egy ugyanakkora marhahúspogácsa.

Akik a nyugati világból megkóstolták, íztelennek, jellegtelennek írták le a sült szúnyogburgert, Bear Grylls azonban 2014-es könyvében úgy fogalmazott, hogy ez az étel "tökéletes túlélőkaja".

Indexkép: TikTok-videó