A King of the Ranges Stockman's Challenge nevű rendezvény évről-évre az ausztrál stockmanok – férfiak és nők – hagyományos készségeit mutatja be izgalmas és látványos, négy napon át tartó versenyen keresztül. A résztvevők pontokat gyűjtenek a lóháton végzett szarvasmarha-terelésért, a szőrén-ült lovaglásért,

Lovaglás szőrén

Lovaglás szőrén az ausztrál versenyen – fotó: King of the Ranges Stockman's Challenge Facebook oldal

a lasszóhasználatért, a patkolásért és sok más versenyszámért.

A döntőbe jutott versenyzőknek tovább kell bizonyítaniuk ügyességüket és bátorságukat a vadlovak befogásával és vezetésével,

Ausztrál lovas

Lovaglás különböző tradicionális munkaformában – fotó: King of the Ranges Stockman's Challenge Facebook oldal

valamint a buckjumper lovaglásban – hogy így küzdjenek meg a tartomány következő "királya" címért.

Férfias próbatétel - tűzcsiholás

Tüzifa aprítás és tűzcsiholás – fotó: King of the Ranges Stockman's Challenge Facebook oldal

A King of the Ranges rendezvény teljes ideje alatt a Bush Fesztivál programja számos hagyományos és szórakoztató programot tartogat az egész család számára.

A gyermekek is nagy lelkesedéssel készülnek ilyenkor a hagyományos kecskefogat versenyre, amelyet – a képeket elnézve – bizonyára a szülők sokszor jobban élveznek, mint maguk a csemeték.

Gyermek kecskefogat

Te jó ég, mire vállalkoztam??? – fotó: King of the Ranges Stockman's Challenge Facebook oldal

A rögtönzött kecskefogat-formációk nem sokáig gyötrik a rémült állatokat, ugyanis pár másodperc, vagy jobb esetben egy perc után a fogat felborul és a kecskék szabadulásával ér véget a verseny.

Gyermek kecskefogat verseny

Azért is versenyben maradok, nem fogok felborulni! – fotó: King of the Ranges Stockman's Challenge Facebook oldal

kecskefogat gyerekeknek

Segítséééég!  – fotó: King of the Ranges Stockman's Challenge Facebook oldal

Ausztrál kecskefogat verseny gyerekeknek

A kisfiú inkább becsukja a szemét – valószínűleg sosem gondolta volna, hogy életében a leggyorsabban egy kecskével fog száguldani – fotó: King of the Ranges Stockman's Challenge Facebook oldal

Gyors kecskefogat kisgyerekkel

Itt a bizonyíték arra, hogy sosem lehet elég korán kezdeni! A gyermek kifejezetten élvezi a versenyt! – fotó: King of the Ranges Stockman's Challenge Facebook oldal

Mielőtt a fanatikus állatvédők felháborodnának, mutatunk egy rövid videót, ami arról tanúskodik, hogy egészen kicsi, könnyű súlyú versenyzők hajtják a kecskefogatokat – és itt garantált, hogy az állatoknak a szőre szála sem görbül!

Nagyon érdekes videót találtunk egy ausztrál oldalon, ahol egy 1920-ból is fennmaradt videót nézhetünk meg. Abban az időben is szokás volt az egész kicsi gyermekeknek versenyezni-, illetve kecskefogatot hajtani.

Kedvet kaptál a kecsketartáshoz? Íme a Piactéren található több mint száz kecske-hirdetés – szigorúan békés céllal, a versenyzés természetesen kizárva!