Megjelent a Magyar Államkincstár 30/2024. (V. 7.) számú közleménye az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 19/2021. (V. 5.) AM rendelet szerinti előzetes jóváhagyási kérelem és szállítási szerződések jóváhagyása iránti kérelem benyújtásáról.

A programban részt vevő óvodások és általános iskolai tanulók tejjel és tejtermékkel történő ellátására a Magyar Államkincstár előzetes jóváhagyásával rendelkező szállító igényelhet támogatást.

A fenntartó és a szállító (azaz a kérelmező) az óvodások és iskolások tej és tejtermékek való ellátására szállítási szerződést köthet. A szállítási szerződést legfeljebb három teljes tanév vonatkozásában lehet megkötni.

Amennyiben a szállító és a fenntartó a tárgyévet megelőző két év valamelyikében több tanévre szóló szállítási szerződést kötött, amely még a soron következő tanévre is érvényes, akkor módosítania kell a soron következő tanévre vonatkozóan a szállítási szerződést.

A 2015/2016-os tanévtől benyújtott előzetes jóváhagyási kérelmek tárgyában hozott jóváhagyások visszavonásig érvényesek maradnak. Ennek megfelelően azon kérelmező, aki rendelkezik 2015. május 31-e után kibocsájtott előzetes jóváhagyással, annak nem kell új előzetes jóváhagyási kérelmet benyújtania.


Ha a szállító nem rendelkezik 2015. május 31-e után kibocsájtott előzetes jóváhagyással, úgy a Rendelet alapján az előzetes jóváhagyási kérelmet legkésőbb a szállítási szerződések jóváhagyása iránti kérelem első alkalommal történő benyújtásával egyidejűleg kell benyújtani, de a gyakorlatban – az elektronikus benyújtásra tekintettel – technikailag az előzetes jóváhagyási kérelmet még a szállítási szerződések jóváhagyása iránti kérelem benyújtását megelőzően kell benyújtani.

Az előzetes jóváhagyási kérelmet a fentiek alapján az adott tanév kezdetét megelőző

május 5. 00:00:00 és május 31. 23:59:59 között,

de még a szállítási szerződések jóváhagyása iránti kérelem benyújtását megelőzően kizárólag elektronikus úton, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatással történő azonosítást követően, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon, az Elektronikus kérelemkezelés / Piaci intézkedések / Belpiaci intézkedések / Óvoda- és iskolatej program / Jóváhagyási kérelem menüponton keresztül kell benyújtani. A benyújtás határideje jogvesztő.

A szállítási szerződések jóváhagyása iránti kérelmet az adott tanév kezdetét megelőző

május 5. 00:00:00 és május 31. 23:59:59 között,

kizárólag elektronikus úton, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatással történő azonosítást követően, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon, az Elektronikus kérelemkezelés / Piaci intézkedések / Belpiaci intézkedések / Óvoda- és iskolatej program menüponton keresztül kell benyújtani. A benyújtási határidő jogvesztő.

További részletek és információk itt olvashatók.

Hirdetés –

A mezőgazdasági pályázatokkal és támogatásokkal kapcsolatban érdemes naprakész tudásra szert tenni, segítünk! Legyen szó pályázatokkal kapcsolatos kérdésekről, közvetlen támogatásokról vagy beruházási pályázatokról, kifizetődik a tájékozottság, csekkoljon be hozzánk, és ne maradjon le semmiről!

Indexkép: Shutterstock