Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kukoricát visz a 301-es számú Pesti-síksági vadgazdálkodási tájegység egyik vadetetőjéhez a Pest megyei Bugyi határában, ahol megtekintette a helyi vadásztársaság vadetetési programját. – fotó: MTI / Illyés Tibor

 

Szentkirályi Alexandra Facebook oldalán is igyekszik népszerűsíteni a vadgazdálkodás hasznos, aktuális teendőit. Ezzel kapcsolatban a kormányszóvivő az alábbi bejegyzést posztolta:
"A minket körülvevő természet működése ámulatba ejtő, néha azonban szükség van a mi segítségünkre is! A téli etetés a vadgazdálkodás egyik fontos területe, ez ugyanis – főként a kisvadak esetében – a téli időszakban folyamatos élelmet biztosít az állatok számára.
Ez egyrészt fontos a kondíció fenntartása szempontjából, de az olyan mára már ritkává vált fajok megvédését is segíti, mint a fogoly vagy a túzok.
Az 52 hazai vadgazdálkodási tájegységben folyamatos az állatok takarmányozása a téli hónapokban."

 

Nagyon fontos, hogy a természetes vadállomány táplálék kiegészítése megtörténjen, ezért a hidegebb idő beálltával megkezdődik a vadetetés – mondta Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára a helyszínen tett látogatáson.

Kolozsi Géza, a 301-es számú Pesti-síksági vadgazdálkodási tájegység fővadásza, Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Szabó László, a Kóhalma vadásztársaság hivatásos vadásza a Pest megyei Bugyi határában – fotó: MTI / Illyés Tibor