A különféle tengeri herkentyűkre specializálódott Finless Foods azt ígéri, hogy 2022-ben bemutaja a műtonhalát - írja a vezess.hu. Reményeik szerint a termékük felválthatja a tonhal felhasználásával készülő ételekben az állati eredetű összetevőt mesterségesen előállított növényi alapúra.

Tonhal

A valódi tonhalat hamarosan a növényi alapanyagokból készült műtonhal válthatja fel – Fotó: pixabay.com

A műhal – hasonlóan a műhúshoz – csak növényi alapanyagokból készül, mégis ízében, illatában és textúrájában a valódi halhúsra emlékeztet majd.

A gyártó elképzelései szerint a műtonhal olyan kíváló minőségű lesz, hogy sushihoz is felhasználható lesz. Illetve azok is bátran fogyaszthatják majd, akik allergiásak a tengeri ételekre vagy kerülik a halételeket az állatok szervezetében felhalmozódott nehézfémek vagy mikroműanyagok miatt.