Mint azt a Lelepo.hu-nak elmondta: szombat hajnalban érkezett meg fotóstársával a területre; fél hét körül járt az idő, amikor a kora reggeli csendet életerős, messzire hallatszó hang törte meg. Először nem mertek hinni a fülüknek, de a hang újra és újra hallatszott: szarvasbőgés törte meg az erdő csendjét.

Szeptemberben ez nem lenne furcsa, na de februárban... Ráadásul a bika bőgésére más bikák válaszoltak! Mint  azt a természetfotós a Lelépőnek elmesélte: 11-12 év körüli gyönyörű bika állt a tehenek háremében, akik között volt folyató tehén is.

szarvasboges

"Először nem mertek hinni a fülünknek, de a hang újra és újra hallatszott: szarvasbőgés törte meg az erdő csendjét" – fotó: Dornics Ákos

"Rengeteg időt töltök a természetben, ezen idő alatt figyelem a vad viselkedését, szokásait, de az eltelt hosszú évek alatt ilyen élményben még nem volt részem" – mesélte.

Hozzátette: decemberben úgynevezett utóbőgés szokott lenni, de februárban már egyáltalán nem természetes a jelenség, mely a szarvasok életritmusának felborulására utal.