Két évente rendezik meg Brno-ban az ANIMAL TECH Nemzetközi Állatorvosi és Állattenyésztési Nagyvásárt, valamint a Nemzeti Haszonállat Kiállítást.

A szabad területeken a gépészeti technológiák vonulnak fel – fotó: Agroinfom.hu

Idén a nagyszabású rendezvénysorozat március 12 és 15-e között várja a látogatókat. Ebben az évben a kiállítás kísérő programja a Közép-európai Állatorvosi Kongresszus, valamint a nagyvásárral párhuzamosan megrendezésre kerül a Nemzeti Vadászati Vásár is.

Brnói pillanatkép. Hazánkban nem gyakran lehet látni ilyen festett gyapjas texel tenyészállatokat – fotó: Agroinform.hu

A Nemzeti Haszonállat Kiállítás része egy nagy lókiállítás, valamint egy termékforgalmazással összekapcsolt méhészeti kiállítás is.

Az ANIMAL TECH Nagyvásár, a Nemzeti Haszonállat Kiállítás és a Nemzeti Vadászati Vásár helyszíne a P, F és G1 csarnokok.

A vadászati kiállítás is sok érdekességet tartogat – fotó: Agroinform.hu

A rendezvényre az Agroinform.hu portál csapata is kilátogatott, így személyes élményeinkkel szeretnénk invitálni minden gazdálkodót Brnóba! Szerdán, a kiállítás záró napján csoportok számára a belépés ingyenes!

Akit a teendői nem engednek el, most a kisfilmünkön keresztül bejárhatja a kiállítást velünk!

Az ANIMAL TECH Nagyvásáron részt vevő mintegy kétszáz kiállító 9000 négyzetmétert foglal el, továbbá a bemutatott, közel kilencszáz haszonállat megközelítőleg 18 ezer négyzetméteren mutatkozik be.

Állattenyésztési technológiák

A P pavilonban P és annak környékén az expozíció látogatói állatorvosi és állattenyésztési technológiák találnak - takarmánygyártó cégeket, állattenyésztési technológiákat, fejőberendezéseket, mezőgazdasági gépeket, beleértve a függesztett berendezéseket is.

Az Agro Feed Kft. standja is a "P" pavilonban található, ahol egy vidám magyar csapat kiváló minőségű alapanyagokkal és takarmány-kiegészítőkkel várja az érdeklődőket – fotók: Agroinform.hu

A magyar kiállítók is a nagyobb hozamot, valamint a gazdaságosságot növelő és a hosszabb hasznos élettartamot elősegítő termékeket mutattak be.

A Moonsyst Zrt. saját fejlesztésű és gyártású bendő-bólussal, precíziós egyedi szarvasmarha-azonosítási eszközökkel és a Moonsyst Szarvasmarha Monitoring Rendszerrel jelent meg Brnóban. – fotók: Agroinform.hu

Nemzeti Haszonállat Kiállítás

A Nemzeti Haszonállat Kiállításon a látogatók mindegy 900 darab szarvasmarhát, sertést, juhot, kecskét és lovat tekinthetnek meg. A kiállítás kísérő programjai közül immáron hagyományosan a legfontosabbak az egyes versenyek és verseny-bemutatók, például a Holstein Szarvasmarha Nemzeti Verseny, a Hústermelő Fajták Nemzeti Versenye, a Jersey Szarvasmarha Nemzeti Verseny, valamint a Normann Szarvasmarha Verseny.

Szebbnél-szebb tenyészállatok a ringben – fotó: Agroinform.hu

Vasárnap került megrendezésre a CsK Agrárkamarájának ülése, továbbá az idei ANIMAL TECH-en emlékezik meg a Mendel Egyetem saját Agronómiai Karának 100 éves fennállásáról.

A látogatók továbbá sertéshús feldolgozást, valamint kézi ollós birkanyíró versenyt is láthatnak.


Lókiállítás

Az F pavilonban mutatkozik be több mint 150, mintegy 20 lófajtához tartozó ló. A legkisebb ezek közül a minihorse, a legnagyobb a shire horse lesz, a bemutatásra kerülő sportágak közül megemlítendő a díjlovaglás, a working equitation, az extreme trail, a lovas póló vagy a western lovaglás.

Fedett pavilonokban és a szabadtéren is egész napos lovas rendezvények követik egymást – fotó: Agroinfom.hu

Ezen kívül hintóhajtó bemutatókra is sor kerül, ezek speciális vendége a Kladruby nad Labem-i Nemzeti Ménes lesz.

Méhészeti kiállítás és regionális élelmiszerek forgalmazása

A vadászati vásárnak helyet adó G1 pavilonban kerül sor a méhészeti termékek, méz, illetve méhtermékek - mézből, méhpempőből és méhviaszból készült termékek - értékesítésével is egybekötött méhészeti kiállításra. Vasárnap a méhészek méhészeti előadásokon vehetnek részt.

Pillanatkép a méhészeti szakkiállításról – fotó: Agroinform.hu

Helyi termékek felhasználásával egybekötött főzés

A G1 pavilon továbbá inspirálni kíván minden érdeklődőt, aki a főzéshez helyi alapanyagokat kíván felhasználni. E csarnokban kerül telepítésre egy konyhastúdió, amelyben a szakközépiskolai tanulók a Dél-Morva Kerület elnökének kupájáért versenyezve regionális alapanyagokból készítik majd el fogásaikat.

Hasznos információk látogatóknak

Az ANIMAL TECH Nagyvásár a P pavilonban és annak közelében, valamint az F pavilonban található, a Nemzeti Vadászati Vásár és a méhészeti vásár helyszíne a G1 pavilon.

Az állattenyésztési ágazatokat kiszolgáló gépészeti technikák is bemutatkoztak – fotó: Agroinform.hu

A kiállítási terület minden nap reggel 9-től 18 óráig, szerdán pedig 17 óráig tart nyitva. A legkedvezőbb árú belépővásárlásra közvetlenül az ANIMAL TECH nagyvásáron nyílik lehetőség, olcsóbb belépőkre jogosultak a szervezett csoportok is, amelyek számára a belépés május 15-én, szerdán ingyenes.

Kattintson a kiállítás honlapjára még több információért!