Az eseményen a kormányfőhelyettes a vadhús fogyasztás fontosságára hívta fel a figyelmet. Úgy fogalmazott biológiai szempontból ez a legtisztább, legértékesebb és legegészségesebb húsféle, ízvilágát tekintve pedig igazán különleges – tájékoztat az MTI.

A több mint 814 millió forintból, családi vállalkozásban megépített üzem elsősorban a vadászati szezon alapanyagait dolgozza majd fel. A tíz munkavállalót foglalkoztató húsfeldolgozóban az előállított friss és fagyasztott vadhús lesz az egyik fő termék.

A vadhúsfeldolgozó üzem  814 millió forintból valósult meg – fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A szezonalitást prémium kategóriás sonkafélékkel, füstölt szalámival, kolbásszal, érlelt marha- és vadhúsokkal, illetve szuvidált (vákuum alatt főzött) termékek gyártásával egyensúlyozzák. A gyár egy másik üzemrészében a tervek szerint lőtt szárnyasvadat és más baromfiféléket dolgoznak majd fel.