Már rég meg akartam kérdezni, hogy az SZK és a DON kombájnok között van-e rokonság. Multkor láttam egy DON prospektust és meglepődtem, hogy még gyártják.
Akkor láttál volna székely humort mikor aprilisban bukarestből jött a parancs, hogy irány krumpli ültetni. A párttitkárnak meg, hogy irány ellenörizni. Persze azt kifelejtették a tervből, hogy nálunk áprilisban még hófoltok vannak. Na mit volt mit tenni csapat kivonult és két hétig kopácsoltak a traktorok alatt mintha dolgoznának. Párttitkár jött az aro-val és ment a munka. Az meg senkinek sem tünt fel hogy a srácok ugyanott "dolgoznak" mind 2 hete.
Erről jut eszembe a sztory mikor a TSZ elnők kilátogat Jozsi bácsihoz aki épp egy 650-es universal és egy román kockabálázó hathatós segitségével próbálkozik a bálázással.
- Na Józsi bá oszt hogy megy a bálázó? - hangzik a kérdés.
- Elnők elvtárs a nagyon jól csak nem köt.
Az nagyon jó ár . Felénk 18 alatt semmi .
Nálatok sokan bálázzák ??? ( haverom reggel óta itt szenved a kertünk alatt a kockabálázóval . Szerintem nemsokára felgyújtja ... Mert nem köt egyik oldalon megint . )
Nagyon jó a videó! Főleg ahol egyszerre látszik a 3 john deere.
Ja igen - egy tipp: ha itt a hozzászólásnál a video embed dobozba másoljuk be az "embed" hivatkozását a videónak akkor innen az oldalról is meglehet nézni!
Én lerágtam az összes búzámat. Olyan vetőmag lett elvetve, amit tavaly októberben a magtárból sepertünk össze. 31-es sikér, 13-as fehérje, és masszívan adta azt a mennyiséget, amit senki sem akart elhinni. Igaz, hogy április 2-án még kenettük alá a műtrágyát.
tavaly ilyenkor ennyi volt az ára csak később juli 2 felétől emelkedett még előtte vagyunk tavaly sem tudtuk előre hogy mi lesz mert ha tudtuk volna........
Ugye?! És a melós, meg elhiszi, hogy a parasztnak milyen jó, mert ha emelkednek a költségei, akkor azért kell a boltban drágán adni a kenyeret. De közbe azt nem mondták, hogy olcsóbb a búza, mint tavaj.
üdv!
a miskolci malom 4000ret ad a malmi 1 ért 3900 et a malmi2ért és a malom szed takarmány búzát is!!!!!3400forintért. vajon abból mi lesz??úgy gondolom nem sok malmi 1est fognak átvenni..........este fél 9 től esik az eső egyfolytában kint van 13ha búza 50-60 mázsa körüli lesz, a minőségre kiváncsi leszek itt tavasszal annyi eső esett hogy a dkc 3511 3 csövet hány a nk brio napra meg csuklónyi vastag szárral jön és most vagy 160-170 centi.
Válasz #344. hozzászólásra
Haver mesélte mikor gabonát hordtak külföldre kamionnal akkor a horvát malmok verekedtek a magyar 14-es sikérű búzáért hogy legalább egy kamionnal tudjanak venni .
8331 hozzászólás
Válasz #392. hozzászólásra
Mind a 2 rosztelimas gyártmány, de nics semmi közös bennük. Az szk-t is gyártják v.mi silózóval a hátulján.
Válasz #390. hozzászólásra
Hát azt a Hofi viccet biztos ismered a 14 malacról! Az is ilyesmi.
Válasz #391. hozzászólásra
Már rég meg akartam kérdezni, hogy az SZK és a DON kombájnok között van-e rokonság. Multkor láttam egy DON prospektust és meglepődtem, hogy még gyártják.
Válasz #390. hozzászólásra
Ez is jó:D!
Válasz #388. hozzászólásra
Akkor láttál volna székely humort mikor aprilisban bukarestből jött a parancs, hogy irány krumpli ültetni. A párttitkárnak meg, hogy irány ellenörizni. Persze azt kifelejtették a tervből, hogy nálunk áprilisban még hófoltok vannak. Na mit volt mit tenni csapat kivonult és két hétig kopácsoltak a traktorok alatt mintha dolgoznának. Párttitkár jött az aro-val és ment a munka. Az meg senkinek sem tünt fel hogy a srácok ugyanott "dolgoznak" mind 2 hete.
Válasz #387. hozzászólásra
:D
Válasz #383. hozzászólásra
:D Én csípem a székely humort!
Válasz #385. hozzászólásra
30 fok meleg, izzasz mind a franc, por van és még a bálázó se nem köt. Na ilyenkor nem jó ha van gyufa a zsebedben.
Válasz #382. hozzászólásra
Van egy pár bálázós. Hát biztos jobban bele kéne nyulni a bálázóba szezon előtt!:)
Válasz #384. hozzászólásra
No az elég a bajból
Válasz #383. hozzászólásra
Ez se köt bassza meg ...
Válasz #382. hozzászólásra
Erről jut eszembe a sztory mikor a TSZ elnők kilátogat Jozsi bácsihoz aki épp egy 650-es universal és egy román kockabálázó hathatós segitségével próbálkozik a bálázással.
- Na Józsi bá oszt hogy megy a bálázó? - hangzik a kérdés.
- Elnők elvtárs a nagyon jól csak nem köt.
Na ennyit a szocializmusról és a bálázásról.
Válasz #381. hozzászólásra
Az nagyon jó ár . Felénk 18 alatt semmi .
Nálatok sokan bálázzák ??? ( haverom reggel óta itt szenved a kertünk alatt a kockabálázóval . Szerintem nemsokára felgyújtja ... Mert nem köt egyik oldalon megint . )
Válasz #380. hozzászólásra
Én 16ért vágom szépen leborotválva (nem úgy mint a spéci megák, hanem tényleg rövidre)
17ért meg szecskázva.
mennyiért megy nálatok a béraratás ?
Felénk 18 körül ...
Válasz #359. hozzászólásra
karlo osztrák búza,35-ös sikérrel vágtam.
Amúgy csak én nem látom a linket amit beraktam????
jelőld ki az egész linket és másolás és a cimhez illezd be
a linkre kattintva nem indul a video, csak az oldalt hozza . Hogy keressünk rá ?
Úgy is ki lehet tenni full képbe??? Mert szerintem nem!!
Válasz #373. hozzászólásra
Nagyon jó a videó! Főleg ahol egyszerre látszik a 3 john deere.
Ja igen - egy tipp: ha itt a hozzászólásnál a video embed dobozba másoljuk be az "embed" hivatkozását a videónak akkor innen az oldalról is meglehet nézni!
Üdv, vasárnap csináltam egy kis videót akit érdekel azt nézze meg!
http://www.youtube.com/watch?v=tzQhRl6yl_I
Válasz #371. hozzászólásra
Képzelld! most nekem is elszált a szabájzóm.
Válasz #370. hozzászólásra
viszonyitás kérdése,egy 18 éves ladától 1000x jobb.
akkor jó .
Válasz #368. hozzászólásra
szerintem szuper!
Válasz #367. hozzászólásra
hogy szuperál a Land Rover ???
nállunk idáig 30 fölött volt a sikér mindenkinek,akiét vágtam.
Én lerágtam az összes búzámat. Olyan vetőmag lett elvetve, amit tavaly októberben a magtárból sepertünk össze. 31-es sikér, 13-as fehérje, és masszívan adta azt a mennyiséget, amit senki sem akart elhinni. Igaz, hogy április 2-án még kenettük alá a műtrágyát.
Válasz #364. hozzászólásra
Akkor kipróbálom!
Válasz #363. hozzászólásra
hidd el ha én mondom ezt vetem 5 éve még 30 alatt nem volt a sikér
Én nem hiszem, hogy bármilyen "évjáratban". Akkor ez lenne a javító búza szent grálja!
Válasz #361. hozzászólásra
a lupus elég stabil fajta bármilyen évjáratban és most bődületes mennyiség is jár hozzá
Válasz #359. hozzászólásra
ott legalább tud a műszer 30 felett is mérni
Válasz #358. hozzászólásra
észak békés
Válasz #358. hozzászólásra
az enyém 30,8 sikér 307 esészám 13,8 fehérje lupus
Válasz #356. hozzászólásra
Ja meg felénk az idén nincs még euro búza se.
Válasz #354. hozzászólásra
Hát engem 500 mitom én mennyiért fizettek ki kombájntisztán. Termeltetési szerződésre.
Válasz #355. hozzászólásra
az a biztos amikor rágördültél a mázsára ugye nem biztos addig ezt is bele kell kalkulálni
Válasz #352. hozzászólásra
De ne feledd jobb termés várható!!! :-))) Milyen jobb termés bazmeg???!!! Lehet,hogy le se tudom aratni ha ilyen tököm esős marad az idő!!!!!!!!!
tavaly ilyenkor ennyi volt az ára csak később juli 2 felétől emelkedett még előtte vagyunk tavaly sem tudtuk előre hogy mi lesz mert ha tudtuk volna........
nem tudod véletlenül tavaly óta mennyit emelkedtek úgy kb a vetőmag és műtrágyaárak??
a gázolaj az megvan
Válasz #351. hozzászólásra
Ugye?! És a melós, meg elhiszi, hogy a parasztnak milyen jó, mert ha emelkednek a költségei, akkor azért kell a boltban drágán adni a kenyeret. De közbe azt nem mondták, hogy olcsóbb a búza, mint tavaj.
Válasz #348. hozzászólásra
Lehet, hogy mától! Akkor ez egy piros betűs nap gyerekek! Hú de jó lesz nekünk, számítani fogunk!!!
Aha, persze, hogyne.
Válasz #348. hozzászólásra
A ....k így hárítják el magukról a felelősséget .
Moderálta: (3932) 2013-11-13 12:54:39
üdv!
a miskolci malom 4000ret ad a malmi 1 ért 3900 et a malmi2ért és a malom szed takarmány búzát is!!!!!3400forintért. vajon abból mi lesz??úgy gondolom nem sok malmi 1est fognak átvenni..........este fél 9 től esik az eső egyfolytában kint van 13ha búza 50-60 mázsa körüli lesz, a minőségre kiváncsi leszek itt tavasszal annyi eső esett hogy a dkc 3511 3 csövet hány a nk brio napra meg csuklónyi vastag szárral jön és most vagy 160-170 centi.
Hallotam arádióbam egy jó poént! Igy mondták kb: "jó termés várható, de nem lesz olcsóbb a kenyér, mert a gazdáknak nővekedtek a költségeik" :DDDD
Mióta számít, hogy a parasztnak mennyi a költsége???!!!
Válasz #345. hozzászólásra
Én nem bizonygatok neked semmit. Ennyit mutatott a mérleg és ennyit fognak kifizetni.
Csak érdeklödtem volna mennyit lehet kapni egy ilyen minöségü búza tonnájáért.
Válasz #344. hozzászólásra
Haver mesélte mikor gabonát hordtak külföldre kamionnal akkor a horvát malmok verekedtek a magyar 14-es sikérű búzáért hogy legalább egy kamionnal tudjanak venni .
Válasz #337. hozzászólásra
Akkor oda teli magtartájjal ment a kombájn:D Na ezt meséld másnak!