Válasz Sk Laci #1565. hozzászólásáraArra azért kívancsi vagyok, hogy az enyémmel hogyan tudom ezt megoldani. Kb 370mm a kapaosztásom. Van 400as ludtalp, de az a lapított végű kapaszárhoz való kb. Az enyém 35mm széles, nem tudom hogy el tudna rajta fordulni v nem?
Válasz Nyomasek Bobo #1564. hozzászólásáramondjuk 6 cm széleset. Ha 6cm széles lenne a kés a kapán, és egy kis v darab pléh be lenne rakva a cső végére, teoretikusan tudhatná szélesebre szórni, nemcsak egy vékony csíkban.
Csak hangosan gondolkodom, hogy hogyn lehetne jobban szétteríteni a magot a felületen.
Válasz Berkó_ #1561. hozzászólására4,2 m milyen szélességü permetezőkerethez készült?
Kapa mögé szórja a magot 1 csíkba, vagy kapa mögé két oldalra, mint a horsch, köeckerling kapás vetőgépeknél?
Válasz Nyomasek Bobo #1557. hozzászólásáraValahonnan guberálok egy 400as lúdtalp kapát, hogyan áll a landsberg synkrón. Aztán meglátom. Az elővágó tárcsasor lesz bajos. Gondolom az 53ról 40re kopott gömbsüveg erre nem alkalmas.
Válasz Berkó_ #1556. hozzászólásáraErről anno eltettem pár fotót...
Sajnos a kiindulasi alap amivel ilyesmi lehetett volna, piacra került.(hirtelen felindulasból, nem is hirdettem????)
Válasz Nyomasek Bobo #1547. hozzászólásáraEzt a vetőkultit csináltuk 3 éve, azóta történtek apró változtatások rajta pl a ventilátor résznél, burkolatok, korlát a fellépőnél, hogy biztonságosabb legyen. Ez egy mindenes eszköz: tárolót hánt, magágyat készít, vet. Most van rá elég sok bérmunnka, mert tárcsás vetőgéppel nem tudnak boldogulni.
Válasz Nyomasek Bobo #1547. hozzászólásáraA hátsó soron túl sűrűn lenne így a kapa, szerintem nem életképes.
Nézz meg egy Horsch CO osztást, az jól megy a szárban is, nagyon.
Válasz szanberg #1546. hozzászólásáraMit gondolsz? Gruberből kapás vetőgép? A következő leosztással működne?
A sávos vetés szerintem 370mm kapaosztással már nem járható út... Vagy?
Válasz Pilátus" #1537. hozzászólásáraKalászosoknál gyenge területeken 3-4 t/ha, közepes területeken kukorica 9,3t/ha. Ezt a sávos szórva vetést idén próbáltam először.
Válasz Nyomasek Bobo #1533. hozzászólásáramilyen rövid tárcsát és grubert használsz? ha most az ősszel nem viszik el a vetőgépemet akkor jövőre teszek a vetésforgómba még kb 50ha őszi kalászost.
Válasz Sütöri Márton #1532. hozzászólásáraÉn se a hengert gondoltam először. Bár ha szembejönne egy packer mondjuk 300euróért...nem hagynám ki. Jó lenne a rövidtárcsámhoz vagy a gruberomhoz.
A nem veszek ennyiért gépet azt jelenti, hogy perpill nem tudom hogyan jövök ki aratásra anyagilag. A jó euró arfolyam lehet minden pluszt elvisz. Aztán a termény árban nem biztos hogy visszakapom.
Idén is a tavaly maradt pluszból vettem a műtrágyaszórót.
Válasz Mf-es? #1528. hozzászólására230 kg/ ha, vékony termőrétegű, rossz vízgazdálkodású, kavicspadokkal tarkított területhez képest szerintem nem rossz...
Válasz Sütöri Márton #1526. hozzászólásáraTetszik ez a gép. De ennyiért nem fogok venni.
700-900 euróért van szélességben passzoló packer henger hasznaltban...ha van...
Majd jövőre hegyezem a szemem, hátha lesz jó áron. Ha nem, akkor nem.
2566 hozzászólás
Válasz Sk Laci #1565. hozzászólásáraArra azért kívancsi vagyok, hogy az enyémmel hogyan tudom ezt megoldani. Kb 370mm a kapaosztásom. Van 400as ludtalp, de az a lapított végű kapaszárhoz való kb. Az enyém 35mm széles, nem tudom hogy el tudna rajta fordulni v nem?
Válasz Nyomasek Bobo #1564. hozzászólásáramondjuk 6 cm széleset. Ha 6cm széles lenne a kés a kapán, és egy kis v darab pléh be lenne rakva a cső végére, teoretikusan tudhatná szélesebre szórni, nemcsak egy vékony csíkban.
Csak hangosan gondolkodom, hogy hogyn lehetne jobban szétteríteni a magot a felületen.
Válasz Sk Laci #1563. hozzászólásáraEzen keskeny kapa van. 15 centinel milyen sávot akarsz?
Válasz Berkó_ #1561. hozzászólására4,2 m milyen szélességü permetezőkerethez készült?
Kapa mögé szórja a magot 1 csíkba, vagy kapa mögé két oldalra, mint a horsch, köeckerling kapás vetőgépeknél?
Válasz Berkó_ #1556. hozzászólására Kelési fotókat kérünk! Hogy kéri a lovakat (LE/M)?
Válasz subikiss #1559. hozzászólására420 cm munkaszélesség, 4 gerendelyen 15 cm kapaosztással, 28 db kapa. Kérdezd meg NORAN Norbit!
Válasz subikiss #1559. hozzászólásáraNorant kérdezd.
Válasz Berkó_ #1556. hozzászólásáraEz milyen széles, eladásra nem készül?
Válasz Nyomasek Bobo #1557. hozzászólásáraValahonnan guberálok egy 400as lúdtalp kapát, hogyan áll a landsberg synkrón. Aztán meglátom. Az elővágó tárcsasor lesz bajos. Gondolom az 53ról 40re kopott gömbsüveg erre nem alkalmas.
Válasz Berkó_ #1556. hozzászólásáraErről anno eltettem pár fotót...
Sajnos a kiindulasi alap amivel ilyesmi lehetett volna, piacra került.(hirtelen felindulasból, nem is hirdettem????)
Válasz Nyomasek Bobo #1547. hozzászólásáraEzt a vetőkultit csináltuk 3 éve, azóta történtek apró változtatások rajta pl a ventilátor résznél, burkolatok, korlát a fellépőnél, hogy biztonságosabb legyen. Ez egy mindenes eszköz: tárolót hánt, magágyat készít, vet. Most van rá elég sok bérmunnka, mert tárcsás vetőgéppel nem tudnak boldogulni.
Válasz Nyomasek Bobo #1547. hozzászólására
Válasz Nyomasek Bobo #1553. hozzászólásáraVagyis 25cmre teríti a 2 sávot. Közben találtam 2 gyöngyszemet...Ez Grevennek:-)Ez meg akár idén is lehetne...
Válasz szanberg #1552. hozzászólásáraAz at az 45cm osztású... Ha jól látom a lúdtalp alá 2 sávot vet a 45cm-be...

Válasz Nyomasek Bobo #1550. hozzászólásáraCO 25 cm-es kapa osztással bír, 3 gerendelyre elosztva.

Ha már vetőkultivátorokról beszélünk, mert most nem is tudom már mi is van potosan
Válasz Bárány #1549. hozzászólásáraNocsak még kiderül hogy "tesók' vagytok!

Válasz szanberg #1548. hozzászólásáraAmi olyan lenne, azt a nyáron adtam el

Az at300 az is valami 45cm kapaosztássalegy, vagy tévedek?
Válasz Nyomasek Bobo #1547. hozzászólásáraBasszus, mennyire hasonló az írásod az enyémhez! Különösen a számok!
Válasz Nyomasek Bobo #1547. hozzászólásáraA hátsó soron túl sűrűn lenne így a kapa, szerintem nem életképes.
Nézz meg egy Horsch CO osztást, az jól megy a szárban is, nagyon.
Válasz szanberg #1546. hozzászólásáraMit gondolsz? Gruberből kapás vetőgép? A következő leosztással működne?
A sávos vetés szerintem 370mm kapaosztással már nem járható út... Vagy?
Válasz Bobo77 #1545. hozzászólásáraNekünk ittvan régen a jó kis Co6
Válasz szanberg #1544. hozzászólásáraEz kellett volna neked https://images.app.goo.gl/45sio3nQVECaYajC7
Válasz envagyok2 #1543. hozzászólásáraHát tudd meg
Válasz szanberg #1542. hozzászólásáravektor árulgatja ezeket is, nem?
nem oly régen kínálgatták, nem kérdeztem árat.
Láttam egy spéci direktvető gépet, szerintem nagyon jó cucc lehet!
MAAG Sicura SSM
Kíváncsi lennék mennyi mondjuk egy 3 méteres ilyennek az ára
Válasz Sütöri Márton #1535. hozzászólásáraA rövidtárcsám olcsó lengyel. A gruberom egy egyelőre lepusztult landsberg synkro 260. keskeny kapákkal lesz.
Válasz Sütöri Márton #1538. hozzászólásáraLesz ebből meg 5 tonna is!
Jővőre ha még lesz ilyen géped hívj fel vetés előtt és "tunungoljuk" kicsit majd a vetésed!
Mútragya, gyomirtas, fajta?Egyéb ?
Válasz Pilátus" #1537. hozzászólásáraKalászosoknál gyenge területeken 3-4 t/ha, közepes területeken kukorica 9,3t/ha. Ezt a sávos szórva vetést idén próbáltam először.
Válasz Mf-es? #1528. hozzászólásáraA szórva vetésnek más a képe ilyenkor és ezért tünik ritkának.
Márton milyen eredmenyeid voltak?
Válasz Mf-es? #1507. hozzászólásáramilyen vetőgépet használsz?
Válasz Nyomasek Bobo #1533. hozzászólásáramilyen rövid tárcsát és grubert használsz? ha most az ősszel nem viszik el a vetőgépemet akkor jövőre teszek a vetésforgómba még kb 50ha őszi kalászost.
Válasz Mf-es? #1522. hozzászólásáraÉn nem találok.

Ez van, de nem direkt.
https://www.youtube.com/watch?v=YCTA4B9T3Aw
Válasz Sütöri Márton #1532. hozzászólásáraÉn se a hengert gondoltam először. Bár ha szembejönne egy packer mondjuk 300euróért...nem hagynám ki. Jó lenne a rövidtárcsámhoz vagy a gruberomhoz.
A nem veszek ennyiért gépet azt jelenti, hogy perpill nem tudom hogyan jövök ki aratásra anyagilag. A jó euró arfolyam lehet minden pluszt elvisz. Aztán a termény árban nem biztos hogy visszakapom.
Idén is a tavaly maradt pluszból vettem a műtrágyaszórót.
Válasz Nyomasek Bobo #1531. hozzászólásáraElőbb gépet vennék, mint hengert....
Válasz Sütöri Márton #1530. hozzászólásáraHa ilyennel akarnék mondjuk repcét vetni.
Válasz Nyomasek Bobo #1527. hozzászólásáraMihez kell a packer henger?
Válasz Mf-es? #1528. hozzászólására230 kg/ ha, vékony termőrétegű, rossz vízgazdálkodású, kavicspadokkal tarkított területhez képest szerintem nem rossz...
Válasz Sütöri Márton #1526. hozzászólásáraVetőmag norma?Elég gyengének tűnik.Az enyém egy héttel későbbi.No-till-be van kép róla.
Válasz Sütöri Márton #1526. hozzászólásáraTetszik ez a gép. De ennyiért nem fogok venni.
700-900 euróért van szélességben passzoló packer henger hasznaltban...ha van...
Majd jövőre hegyezem a szemem, hátha lesz jó áron. Ha nem, akkor nem.
Válasz Nyomasek Bobo #1506. hozzászólásáraŐszi árpa, október 9- én vetve
Válasz Nyomasek Bobo #1506. hozzászólására

Válasz Radocz #1521. hozzászólásáraYoutube?
Válasz Mf-es? #1522. hozzászólásáraIgen, ahol azt húzzák Kalászos és canola van termesztve zömében.
Válasz szanberg #1520. hozzászólására90%-ban gabona tarlóba vetnek.Az is gondolom,jól zúzott,vagy csak a kalász van szedve.Nincs ami bedugítsa.Napra tarlón 10 métert se menne.Próbáltam a radot,nem hozzám való.
Válasz szanberg #1520. hozzászólásáraA Dunán erről hol lehetne megnézni egy ilyen géppel történt direkt vetést?
Ami felénk van gép, a szármaradvánnyal nem boldogul.
Válasz Mf-es? #1507. hozzászólásáraA fél világ meg seedhawk-al vet direktbe
Válasz Mf-es? #1518. hozzászólásáraEz csukható,megfelel?
Válasz Mézga #1517. hozzászólásáraÍrtam nekik,csak a csukhatós érdekelne.Remélem felfogták.
Válasz Mf-es? #1510. hozzászólásáraaz is fix lesz vagy csukható?