Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Forgatás nélküli talajművelés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Forgóboronák új
- Renault traktorok. új
- MTZ 920.3 traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Monosem NG új
Cikkajánló
Sajtóközlemény

409 hozzászólás
Válasz mtz1221 #397. hozzászólásáraHívj ha ráérsz!
Válasz mtz1221 #404. hozzászólására#382
Válasz fexco #400. hozzászólásáraSzerintem ha csumára betekernéd a lakatot, meg a csapot áttennéd egy lyukkal lejjebb, akkor lehet el is férne alatta. Ki kéne próbálni. Meg kikötöd az egészet oldalra a kerék felé egy dróttal, ne lötyögjön befelé.
Válasz fexco #402. hozzászólásáraKapott az enyém is, de ott ahol nemcsúszkál egymásban.
Válasz mtz1221 #399. hozzászólásáraCsak úgy poènbol küldtem egy imèlt.
Válasz fexco #400. hozzászólásáraNem duplacsuklóslett ?
Válasz mtz1221 #399. hozzászólásáraBármilyen kardán helyett jó lehet. Csak. Van amelyik leütős fej,a kutyor belselyèben van a rugos gyűrű. meg van amelyik külső zègeres. Ami biztosítja,hogy a fèltengely ki ne csússzon belőle. A külsős kellene,mert ott le kellene hegeszteni,nehogy a nyyomatèkon szèthuzva lehúzza a gyűrűt. Mert ugye az autóban a belső csukló csúszik kifelé görgős kereszten. Meg van könnyitve a hosszirányu csuszása. Nincs surlodásos csuszása.
Válasz rtamas1976 #372. hozzászólásáraÉs ez neked tud csuszkálni,mert nekem kb ennyire sérűlt a burkolat,de alig birzam kézzel szétthuzni,előszőr azthittem a nitrozoltól összerohatt.
Válasz mtz1221 #397. hozzászólásáraEzzel nekem sincs semmi gondom,ugyanakkorákat fordulok ezzel is
Válasz .Richard. #398. hozzászólásáraCrova kulcsokból is kivették a kardánt, hátha itt is eljön az ideje. Lesz időm szétkapok egy rossz féltengelyt, hátha lehetne itthon is valamit csinálni belőle.
Válasz rtamas1976 #396. hozzászólásáraVan egy vontatott zuzom. Amúgy silozo volt. Arra èn is ilyenre gondoltam,de kis ívben nem kell kanyarodni azt jó az. Amúgy a golyós az kanyarban terhelve sem zakatotatja a traktor belèt,azèrt lenne a jobb.
Válasz rtamas1976 #396. hozzászólásáraMásfél kell csak akkor.
Tegnap későn értem be, ma beszélhetünk.

Válasz .Richard. #395. hozzászólásáraIde a permetezőhöz fölösleges.
Csak a szivattyút tekeri.
A rúdra kellene közelebbtenni a szivattyút, mint a kertitoxnál.
Nekem vagy 2méterre van a szivattyú.
És lehet nemis mondtam sokat.
Gondolkodom olyanban is, hogy a rúdra egy támasztóbakra fel 1csapágyház amin keresztül hajtana a kardán.
Igaz akkor 2 kardán lenne de sokkal rövidebb.
Válasz rtamas1976 #394. hozzászólásáraNivákra árulnak már hosszukardánt golyós csuklóval. Mint a fèltengelycsuklo. Ott nincs szögben forgatva rángatás. Na,olyant mièrt nem csinálnak? Csak a hosszirány miatt kellene valami egyedi megoldás,hogy nehogy a csuklobol csússzon ki a tegely,hanem a csúszka csuszkáljon közèpen. Mondjuk a gumiharang alatt meg lehetne oldani,hogy ne csússzon ki.
Válasz fexco #383. hozzászólásáraKapáláskor a mellettem lévő 6sorba visszatudok fordulni.
Ettől nemfordul jobban az biztos.
Amúgy csak megkell szokni, hogy nemszabad tejesen alátekerni.
Egyébként minél kíjebb a csonk annál nagyobbat törik a kardán.
Válasz VMisi #386. hozzászólásáraÉs minden földvégen kikapcsoltátok a tlt-ét ? Nekem tavaly elment a körbálázón, 2 napot kínlódtam sima kardánnal, azt hittem meghülyülők tőle, úgy verte a traktor közepét forduláskor.
Válasz fexco #383. hozzászólásáraLehet, de megmondom őszintén annyira sarkon fordulni én sem szoktam vele.
Válasz fexco #385. hozzászólására2000-be ez 8 bordás kardánnal került ide, amire volt hosszabbitós 6 bordás csonk. Mikor szarrá ment és ki lett cserélve rövidre, az öreg is szétbacott minden kardánt.
mérgemben kivettem, és hozzáhegesztettem még egy csonkot.
Válasz fexco #387. hozzászólásáraMivel nehéz, és emiatt a tlt kihajtást, csapágyazást féltettem, de amíg használtuk addig azzal nem volt gond.
Válasz fexco #388. hozzászólásáraA pöttinger rendteritőn is duplacsuklos van,azzal se volteddig vond.
Válasz VMisi #386. hozzászólásáraA kronén nekem is duplacsuklos van,de eddig soha nemvolt vele gond,mintha nem is lenne rajta gardán.
Válasz VMisi #386. hozzászólásáraEzt hogy étred,hogy a traki hátujjának ad?
Válasz fexco #362. hozzászólásáraRégebben 2 db duplacsuklós is szétment rövid idő alatt a kisbálázón. Utána simával használtuk. Azóta is bírja. Nehéz az a duplacsuklós, azt hittem, hogy a traki hátuljának is ad majd. Ráadásul baromi drága is volt
Válasz mtz1221 #377. hozzászólásáraNeked miért van igy meghosszabitva a csonk???
Válasz mtz1221 #377. hozzászólásáraÉn azért hagytam meg a vonóhorgot,mert így a legbejjebb van a sulypontja,a féltengelyeket azért nem annyira bassza.cserébe széttbaszom a gardánt.
Válasz csferri #381. hozzászólásáraAz egyeneshidas jobban fordul,mint a 80as.(a széles az biztos)amikor tolatok,és már teljesen bebicskázna a permetező,alátekerem koccra,simán visszaáll egyenesbe.
Válasz rtamas1976 #372. hozzászólásáraÉn pont erre gondoltam nálad.arra gondoltam,ha nálad beleér,akkor én milyen kis ivbe fordulok,mert nálam is pont itt ér bele,csak nálam felső végállásba van lezárva,és nincs rajta semmi. Viszont nekem a horog ugye bejebb van sokkal.én pont ezért kérdeztem,hogy nem e járnák jobban egy toldóval?
Ma sos-be vettem a habiba egy sima gardánt.mivel duplacsuklós csak jövőhét csütörtök,péntekre jött volna,és az ára pedig bőven200+,igy nem is agyaltam.majd holnap csinálok képeket.
Válasz rtamas1976 #372. hozzászólásáraSzerintem nekem föntebb van a szivattyú, meg talán az egyeneshidas mtz nem fordul olyan kis ívben. Lánc van nekem is csak csavaros így nem mindig bajlódok vele.
Válasz Gumóka #379. hozzászólásáraTudnák alá csinálni de nemkell.
A180cmes repcében és kalászoló búzát is ígybántja a legkevésbé.
A kukoricában azért nemlátszik mert a kétoldalán megy a 2sor.
A kardánt nemakarom hosszabítani, úgysem fordítom sarkon a permetezőt.
Válasz rtamas1976 #376. hozzászólásáraNem lesz attól baja, második ekézést simán csinálom még a derék fölé érő kukoricában.
Meg se látszik.
Válasz mtz1221 #377. hozzászólásáraIlyen volt tervezve nálam is, csak aztán rájöttem, hogy nincs mit ráakasszak
Válasz Gumóka #374. hozzászólásáraPersze, de ha nekik jó így, akkor hagy szenvedjenekvele.
Kékmikor haza került első volt hogy csináltam rá hasi húzót, meg ki átkozzam ivánt, ezért a felrakós szarért.

Válasz Gumóka #374. hozzászólásáraÍgybántja legkevésbé a növényt a hasa alatt!
Válasz mtz1221 #373. hozzászólásáraNemkell arra semmi!
Nemkell alátekerni teljesen a kormányt.
Válasz mtz1221 #373. hozzászólásáraVagy az a fajta hashúzó kell, amin lehet cserélni a kampós fejet.
Válasz rtamas1976 #372. hozzászólásáraBasszus, akkor ide tényleg kéne egy hosszabbító a traktor csonkjára.
Válasz csferri #371. hozzászólásáraIdetud beleérni a kardán.

A leengedésre itt a megoldás!
Válasz rtamas1976 #356. hozzászólásáraAbba hogy ér bele, csak a vonólappal húzod nincs rajta a knógli vagy minek hívják? Nekem jóval fölötte megy a kardán, én kb közép emelt helyzetbe húzom így mondjuk nem tudom beakasztani a tehermentesítőt és figyelni kell mert ugye munkaközbe leenged.
Válasz fexco #369. hozzászólásáraMinden alkatrészét tudod külön is venni.

Nekem is kellett szárat cserélni már, azt hittem a kiskardán elbírja az ágdarálót
Válasz Gumóka #368. hozzászólásáravalamit lépni akarok,hogy mégegyszer ne legyen gond.
Válasz fexco #348. hozzászólásáraKapni külön szárat, nem szükséges az egész kardánt cserélni.
Válasz rtamas1976 #365. hozzászólásáraHoztam habiból az ősszel hbr-s szabadonfutót, otthon nézem az is gopartos.
Válasz mtz1221 #357. hozzászólásáraígy van. sokkal finomabban fog járni a pumpa, enélkül forduláskor az mtz hasa is kalimpálni szokott.
Válasz fexco #361. hozzászólásáraA krampról vegyél gopartosat.
"Olcsóbb és jó minőség"
Az rcw3 hoz olyatvettem.
Válasz fexco #362. hozzászólásáraIgen. És a traktorra rakod a duplát.
Válasz fexco #361. hozzászólásáraMost olvasom rendesen, ha már új, akkor nagyhajlásszögűt vegyél. Elég oda a legolcsóbb hbres is.
Válasz mtz1221 #360. hozzászólásáraakkor a toldó kilőve,kell 1 duplacsuklós.
Válasz rtamas1976 #358. hozzászólásáracsak azzal húzom.a beüzemelés óta. felemelve szoktam mindig,leengedve totál nemjó.
Válasz mtz1221 #357. hozzászólásáraJOBBAN belegondolva ha nem akarsz nagy hajlásszögűt akkor meg toldó nélkül kisebb mindkét csuklónál a szög picivel, ugyanakkora fordulásnál.