Válasz Bán Zsolt #4977. hozzászólásáraMinden évben problémás a kultizás, mert az még nincs a portán, aztán vagy odaér a bérvállalkozó vagy sem, így aztán jobbnak láttam egyszerre kiadni a kaját.
Válasz Ervin34 #4973. hozzászólásáraSzerintem ha már akkora nagy a napraforgó levele, akkor egyszerűen beárnyékol a permetlének, és nem tud eljutni a gyomokhoz. A többit meg kiviszi a kulti.
Válasz Pilátus #4964. hozzászólásáraA vetés után-kelés előtt nincs három hét. Vetés előtt három héttel pedig általában nyomuk sincs a problémás gyomoknak.
Válasz Sk Laci #4963. hozzászólásáraMivel az imis napra enzimatikusan bontja a pulsar hatóanyagát, (nem a viaszréteg védi) ezért szerintem ha nem akkora eső volt, hogy stresszelje a naprát, nem indokolt több napot várni.
Válasz kukaccsosz #4961. hozzászólásáraSzia, lenne hozzád egy kérdésem. Eső után mennyit szoktál várnia napraforgó pulzáros kezelésével?
Eső elöt nem akartam fújni, mert nagyon erős a gyomokon a viaszréteg, meg nem árt, ha intenzív növésben kapja el a gyomot a vegyszer
nem szárazságban, amikor úgymond áll a gyom növekedése. Libatopp van 1-2 pár levélben, itt-ott kezd csírázni a csattanó maszlag. Ezek a gyomok, csak kiseb foltokban csíráznak partoldalon, ahol vízmosások vannak. A napraforgó Wingel le volt kezelve, szép tiszta a terület. Foltokban, és a táblaszéleken megint Gálant szuperral a vadzab ellen.
Pulsar Plus előtt várjam meg amíg kiheveri, hoz két új levelet? A Wing meg a Pulsar sok lenne neki együtt? Mert már indokolt lenne a Pulsaros kezelés az aszat miatt, csak félek hogy ki fogja vinni a beteg növényeket. Vagy rakjak a Pulsar mellé Amalgerolt?
Szerintetek mi a baja a napraforgónak? Neostar fajta, kb 7-10% ilyen. Egyik növényvédős azt mondja hogy vetőmagprobléma, másik meg azt hogy túl mélyre mosódott a Wing és most azt veszi fel. A Bacardin nem látszik semmi, mondjuk az nem ilyen homokos területen van. Lesz ezekből még valami?
Válasz Claaastra #4950. hozzászólásáraEliszem hogy így van.Talán úgy helyesebb a megfogalmazás,hogy magsabb Ak-ás területen biztosabban mézel akár rosszabb feltételek mellett is.Bár ezek az Ak besorolások is...Nálun a 10 körüli földekbe vethetnek akármilyen naprát,akkor sem ad elvehető mennyiséget.Köszönöm a lehetőséget.
Melyik megyébe gazdálkodsz?
Válasz Tibi 76 #4949. hozzászólásáraSzerintem ez nem valós,mi 10Ak-s földeken gazdálkodunk,és sok méhész jön,de azt mondták,hogya magas olajsavas napra az nem mézel annyira mint a sima HO-s,40 hekim van 2 helyen ha segít
Tisztelt Gazdatársak!
Segítséget szeretnék kérni.Keresek olyan gazdát,Somgy Tolna vagy Baranya megyéből,aki nagyobb területen vetett napraforgót és a földeje legalább 25Ak értékű.Méhcsaládoknak szeretnék helyet kérni.(Nem mega méhészet)Minden évben mennék,azt gondolom az mindkét fél számára előnyös együttműködés lehet.Aki tudna segíteni kérem egy emailt írjon rám.
Köszönöm!
Válasz kukaccsosz #4934. hozzászólásáraOFF. Hali. Most bújik nèhol még a szója (jól elhúzódó kelés a "sok" eső miatt). Sárga a levele a csìrázónak. Pledge lett rá vetés után meg 3L roundup... Attól lehet sárga a most kelő? Az 1-2 levelesnek nincs baja...
Válasz bobo77 #4932. hozzászólásáraMost jött februárban a terület, ősszel jobb lett volna a sávművelése mert gondolom ülepedetteb simább lenne maga a sáv is (homogénebben kelt volna).Vetve pedig a cycloval lett,bár a szemem golyózott a sorkövetéstől de csak sikerült.
9733 hozzászólás
tudja valaki, hogy az express sx-et hogyan lehetne feltuningolni, hogy kivigye a vadkendert a naprából?
Le25, mai állapot.

Válasz Bán Zsolt #4978. hozzászólásáraEgy kis Amalgerolnak biztos örülne, meg ha nagyok a sebek akkor szokás még gomba ellen is fújni.
Válasz Bán Zsolt #4977. hozzászólásáraMinden évben problémás a kultizás, mert az még nincs a portán, aztán vagy odaér a bérvállalkozó vagy sem, így aztán jobbnak láttam egyszerre kiadni a kaját.
Mai kultim amig az eső ki nem vert de nem bánom inkább essen...
https://youtu.be/yXVMDxv2iYk
ha a szotyit kilyukasztotta a jég kell fújni valamivel?
Válasz Berkó_ #4974. hozzászólásáraSzép mennyiség
Kapáláskor nem is kap többet gondolom
Válasz Berkó_ #4971. hozzászólásáraSzupi
Az enyém még fele...
Válasz Ervin34 #4973. hozzászólásáraSzerintem ha már akkora nagy a napraforgó levele, akkor egyszerűen beárnyékol a permetlének, és nem tud eljutni a gyomokhoz. A többit meg kiviszi a kulti.
Válasz Bán Zsolt #4972. hozzászólásáraHa a 300 kg/ha pétisó starternek számít, akkor igen, kapott vetéssel 1menetben.
Pantera gyomirtót hány levélig szabad alkalmazni napraforgóban?Hány leveles lehet max a napra.
Válasz Berkó_ #4971. hozzászólásáraAz igen nagyon jól néz ki
Valami startert kapott?
Homoki LE25:
a 2,4d felveszi a napra talajon keresztűl,tapasztalatból mondom,alig akarta túlélni,nem ajánlom
Válasz Sk Laci #4966. hozzászólásáraÉn úgy tapasztaltam ha már van egy pár valódi levél mehet nyugodtan az 1,2 liter.
Válasz Pilátus #4964. hozzászólásáraA vetés után-kelés előtt nincs három hét. Vetés előtt három héttel pedig általában nyomuk sincs a problémás gyomoknak.
Válasz kukaccsosz #4961. hozzászólásáraAkkor inkább az a biztonságosabb, ha elhagyom a hormont és helyette inkább a glifozát dózisát növelem?
Válasz kukaccsosz #4965. hozzászólásáraGondoltam a 2x0,6 L/ha adagra, mert van 3 pár levelü napraforgóm is, meg nem teljesen kifejlett 1 pár levelü is.
Válasz Sk Laci #4963. hozzászólásáraMivel az imis napra enzimatikusan bontja a pulsar hatóanyagát, (nem a viaszréteg védi) ezért szerintem ha nem akkora eső volt, hogy stresszelje a naprát, nem indokolt több napot várni.
Válasz tri #4958. hozzászólásáraSimán felveszi és szerencsétlen esetben akár a zeső lemoshatja a csíráig és nyekk! Minimum három héttel elötte kell
Válasz kukaccsosz #4961. hozzászólásáraSzia, lenne hozzád egy kérdésem. Eső után mennyit szoktál várnia napraforgó pulzáros kezelésével?
Eső elöt nem akartam fújni, mert nagyon erős a gyomokon a viaszréteg, meg nem árt, ha intenzív növésben kapja el a gyomot a vegyszer
nem szárazságban, amikor úgymond áll a gyom növekedése. Libatopp van 1-2 pár levélben, itt-ott kezd csírázni a csattanó maszlag. Ezek a gyomok, csak kiseb foltokban csíráznak partoldalon, ahol vízmosások vannak. A napraforgó Wingel le volt kezelve, szép tiszta a terület. Foltokban, és a táblaszéleken megint Gálant szuperral a vadzab ellen.
Válasz kukaccsosz #4956. hozzászólásáraClaastra, kukaccsosz köszönöm szépen a segítséget!

Pulsar Plus előtt várjam meg amíg kiheveri, hoz két új levelet? A Wing meg a Pulsar sok lenne neki együtt? Mert már indokolt lenne a Pulsaros kezelés az aszat miatt, csak félek hogy ki fogja vinni a beteg növényeket. Vagy rakjak a Pulsar mellé Amalgerolt?
Válasz tri #4960. hozzászólásáraA glifozát nem bántja csak legyen még a csíra 2-3 cm-rel a felszín alatt.
Válasz kukaccsosz #4959. hozzászólásáraÉs a glifozát?
Válasz tri #4958. hozzászólásáraNincs kizárva, az esetektöbbségében nincs gond, de van rá esély!!!!
Hormon hatású (2.4d, dikamba) gyomirtót talajon keresztül fel tud venni a növény? Gondolok itt a vetés után, kelés előtt lefújt napraforgóra.
Válasz .Ropi #4955. hozzászólásárakiheveri,a mienk sokkal csúnyább volt
Válasz .Ropi #4955. hozzászólásáraA lemosódott wing lesz az oka, kötött talajon azért nincs ilyen gond.
Szerintetek mi a baja a napraforgónak? Neostar fajta, kb 7-10% ilyen. Egyik növényvédős azt mondja hogy vetőmagprobléma, másik meg azt hogy túl mélyre mosódott a Wing és most azt veszi fel. A Bacardin nem látszik semmi, mondjuk az nem ilyen homokos területen van. Lesz ezekből még valami?

Válasz Tibi 76 #4949. hozzászólásáraNapraforgó mézelése azért fajtafüggő is.
Válasz Claaastra #4952. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Tibi 76 #4951. hozzászólásárabaranya északi csücske ,tolna 5 somogy 10km-re
Válasz Claaastra #4950. hozzászólásáraEliszem hogy így van.Talán úgy helyesebb a megfogalmazás,hogy magsabb Ak-ás területen biztosabban mézel akár rosszabb feltételek mellett is.Bár ezek az Ak besorolások is...Nálun a 10 körüli földekbe vethetnek akármilyen naprát,akkor sem ad elvehető mennyiséget.Köszönöm a lehetőséget.
Melyik megyébe gazdálkodsz?
Válasz Tibi 76 #4949. hozzászólásáraSzerintem ez nem valós,mi 10Ak-s földeken gazdálkodunk,és sok méhész jön,de azt mondták,hogya magas olajsavas napra az nem mézel annyira mint a sima HO-s,40 hekim van 2 helyen ha segít
Válasz B.laca #4948. hozzászólásáraSzia
Azért mert alacsony ak értékű földben nem nagyon mézel
Válasz Tibi 76 #4947. hozzászólásáraMiért fontos hogy legalább 25 Ak értékű legyen?
Tisztelt Gazdatársak!
Segítséget szeretnék kérni.Keresek olyan gazdát,Somgy Tolna vagy Baranya megyéből,aki nagyobb területen vetett napraforgót és a földeje legalább 25Ak értékű.Méhcsaládoknak szeretnék helyet kérni.(Nem mega méhészet)Minden évben mennék,azt gondolom az mindkét fél számára előnyös együttműködés lehet.Aki tudna segíteni kérem egy emailt írjon rám.
Köszönöm!
Válasz Mtz 550E #4945. hozzászólásáraExpress
Hali!
Pioneer P64Le25 fajtájú napraforgót mivel lehet gyomirtózni? Köszönöm!
Válasz Gepi #4933. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget.Nem kell csak pótolni egy darabot mert amikor lett vetve akkor még vizes volt a föld
Válasz boldizsár1988 #4942. hozzászólásáraNem, JAn13
?
túlvészeli,az email cím hozzám szólt?
Válasz Jan13 #4927. hozzászólásáraSzia,
ha küldesz e-mail címet, küldök egy kezelési útmutatót
Válasz boldizsár1988 #4935. hozzászólásáraIgen, többször láttam már ilyet.
Válasz csoppika #4937. hozzászólására13 napja a földben van...
Válasz kukaccsosz #4934. hozzászólásáraOFF. Hali. Most bújik nèhol még a szója (jól elhúzódó kelés a "sok" eső miatt). Sárga a levele a csìrázónak. Pledge lett rá vetés után meg 3L roundup... Attól lehet sárga a most kelő? Az 1-2 levelesnek nincs baja...
Válasz bobo77 #4932. hozzászólásáraMost jött februárban a terület, ősszel jobb lett volna a sávművelése mert gondolom ülepedetteb simább lenne maga a sáv is (homogénebben kelt volna).Vetve pedig a cycloval lett,bár a szemem golyózott a sorkövetéstől de csak sikerült.
nincs gyomírtózva,lehet a tavalyi lumax?
Válasz boldizsár1988 #4931. hozzászólásáraGyomirtó