szerintetek, 5 napja, hétfőn lett vetve a napra,holnap ,még mond esőt ,nem keveset,de kedden mondjuk, 8 napos vetésnél lehetne még totállal fújni?
vagy ha a talaj csak szerdán engedné az már 9 napos vetés lenne?
Válasz #1225. hozzászólásra
Ügyes vagy, írj be egy piros karikát. Akkor ez már nem marad a "zacskóban", mint írtad a múltkor.A viccet félre téve valami fotó a munkáról?
Na ja, az élet örömei...
Alább írtam a megragadásra hajlamos granulátumszóró-tengelyről. Én ezt úgy "tanultam" meg, hogy elvetettem hét hektárt Force nélkül, mert ledobta a láncot, a fülkéből meg semmi nem látszott ebből.
Azóta festékkel meg lett húzva a tengely egyik oldala, hogy látsszon, forog-e, vagy nem, meg indulás előtt kézzel átforgatom egy kis WD40 kíséretében.
eÁtbaxós a dolog, mert gépet felemelva, kereket megforgatva szórja( potyog kifelé) úgy is ha fordítva van benne a csiga. De kb fele annyi mint a rendesen összeszereltnél. Persze ez nem tűnik fel egy kerékforgatáskor. Csak mikor nem ürül a tartály. De olyankor meg kipucoljuk, találunk benne egy nejlondarabot, egy rögöt, összeállt port. gondoljuk ez volt a baja... aztán 2,5heki után megint feltűnik, hogy nem faxa valami...
Rakott már valaki 2q MASt naprasormellé vetéssel egymenetben? Nem ennyit terveztem, csak mivel rossz volt a a gép adagolója így a végére sikerült jól bekalibrálni.
6soros monóval, 2qműkaki/ha, reggel kileckor volt indulás gépkalibrálás. Este hétre 20ha elvetve. 9darabban, 0,5 és 4ha közötti táblák. max seb 7,5km/h. Műkakit hordták utánam teleszkópossal, töltőgarattal. Napközbe még egy erős félórát szereltünk is, mert a kölcsöngép egyik tartályából nem akart fogyni a műkaki. Párszor kitakarítottuk mire rájöttünk, hogy az adagoló csigák fordítva vannak benne. Ahelyett hogy kihúzták volna a tartályból az anyagot tömték visszafelé.
Nekünk tavaly egy kaszáló mellett volt a napra, a tücsök összepocsékolta a szikleveleket, volt nyúl és fácánkártétel is. Elágazott 3-5 pogácsás napra lett az ilyenekből, szerintem még jobb bár az egész tábla ritkás fos volt...
Most, hogy nincs cruiser szerintem még nagyobb kártételekre lehet számítani.
Nekem is kellene kb 50000 szem Neoma... Egyik srác itt írta, hogy akár futárral küldi másnapra a magot, lehet vennünk kellene egy zsákkal aztán szétdobjuk.
Egy-két kép fázós napraforgóról,jövő hétre megint lehűlést mond.Én még várok a vetéssel.Egyébként árvakelés a kertemben,és nagyon nagyon lassan fejlődik.
Válasz #1196. hozzászólásra
Nállunk már van aki a kukit es elpalántolta mi azért ennyire nem sietünk.A naprára szerintem teljesen jó az idő,van 1 kis nedvesség is a földben(még),ezért toljuk neki
itt reggelre deres volt a talaj a slagba tiszta kasa volt a víz nem hiszem hogy egészséges lenne a csírázó növénynek. de hogy most nedvesebb a talaj mint előre láthatólag két hét múlva lesz az is biztos
én még várok
Láttam ma Pesten fent a falubéli honfitársaidat, jó nagy Gyomaendrődi táblával, hívtam is a druszát, hogy ő is ott van köztük, de csak azt mondta vetitek a napraforgót!! Sok sikert az új masinához, Gábor!!
1440 hozzászólás
Válasz #1238. hozzászólásra

Nálunk 10 nap után kezdett el bujkálni!!
Válasz #1237. hozzászólásra

Egyszerű, ha kint a napra akkor már nem, de ha takarja a föld akkor lehet!!
Válasz #1237. hozzászólásra
akkord optimával volt vetve ,hengerezve nem volt,kombinátoros talajelőkészités
szerintetek, 5 napja, hétfőn lett vetve a napra,holnap ,még mond esőt ,nem keveset,de kedden mondjuk, 8 napos vetésnél lehetne még totállal fújni?
vagy ha a talaj csak szerdán engedné az már 9 napos vetés lenne?
Válasz #1230. hozzászólásra
Tegnap volt 2 hete, hogy el lett szórva a szotyi... sorolgatunk, sorolgatunk :D
Válasz #1231. hozzászólásra

Már nemsokára kelegetni kell neki
Válasz #1233. hozzászólásra

A félprofik 6-nak a felével, tehát 3-al
A félprofik nem 6 sorral pöcsmökölnek ám hápsikáim......

Válasz #1227. hozzászólásra

Ráadásul,ennyi idő alatt,a vetőmagot hordta fel a padlásra.
Lassan sorol. Legalábbis remélem.
hogy álltok a napraforgó vetéssel?
Válasz #1224. hozzászólásra
8-9 km/h
Válasz #1226. hozzászólásra

Fotó az van de a munka ritkán száloonképes...
Majd inkább a 4t feletti hozamról meg a anyagi hozadékáról kéne...hehe

Hajnali fél 2-től estig????? Azzal én nem dicsekednék.
Akkor ez már nem marad a "zacskóban", mint írtad a múltkor.
A viccet félre téve valami fotó a munkáról?
Ügyes vagy, írj be egy piros karikát.
Fél 2től elnyomtam 5 + 15ha Naomit.
1 heccel kevesebb.
Válasz #1216. hozzászólásra
te mennyivel vetsz?
Válasz #1222. hozzászólásra
Na ja, az élet örömei...
Alább írtam a megragadásra hajlamos granulátumszóró-tengelyről. Én ezt úgy "tanultam" meg, hogy elvetettem hét hektárt Force nélkül, mert ledobta a láncot, a fülkéből meg semmi nem látszott ebből.
Azóta festékkel meg lett húzva a tengely egyik oldala, hogy látsszon, forog-e, vagy nem, meg indulás előtt kézzel átforgatom egy kis WD40 kíséretében.
Válasz #1219. hozzászólásra

eÁtbaxós a dolog, mert gépet felemelva, kereket megforgatva szórja( potyog kifelé) úgy is ha fordítva van benne a csiga. De kb fele annyi mint a rendesen összeszereltnél. Persze ez nem tűnik fel egy kerékforgatáskor. Csak mikor nem ürül a tartály. De olyankor meg kipucoljuk, találunk benne egy nejlondarabot, egy rögöt, összeállt port. gondoljuk ez volt a baja... aztán 2,5heki után megint feltűnik, hogy nem faxa valami...
Válasz #1218. hozzászólásra
még többet is
Válasz #1218. hozzászólásra
Én mindig úgy szoktam.2q-2,2q/ha.
Válasz #1217. hozzászólásra

Akkor estére k..va sok műtrágyád lett! Gondolom, most elkezded árulni.
Rakott már valaki 2q MASt naprasormellé vetéssel egymenetben? Nem ennyit terveztem, csak mivel rossz volt a a gép adagolója így a végére sikerült jól bekalibrálni.
Válasz #1215. hozzászólásra

Ahelyett hogy kihúzták volna a tartályból az anyagot tömték visszafelé.
6soros monóval, 2qműkaki/ha, reggel kileckor volt indulás gépkalibrálás. Este hétre 20ha elvetve. 9darabban, 0,5 és 4ha közötti táblák. max seb 7,5km/h. Műkakit hordták utánam teleszkópossal, töltőgarattal. Napközbe még egy erős félórát szereltünk is, mert a kölcsöngép egyik tartályából nem akart fogyni a műkaki. Párszor kitakarítottuk mire rájöttünk, hogy az adagoló csigák fordítva vannak benne.
Válasz #1215. hozzászólásra
Vetési sebesség?
Öt és fél nap vetés átlag 150kg műtrágya 0.6 és 28 ha közötti darab földek bérmunkába 17 tábla 8 embernek =146ha,6 soros vetőgéppel!
Válasz #1212. hozzászólásra
Nekem is van egy szűk zsák neomám neked adom csak gyere el érte. Miskolcig elviszem, holnap mennem kell könyvelőhöz meg intézkedni más ügyben.
Válasz #1209. hozzászólásra
nekem van neoma 1 zsák megy egy fushia
Válasz #1210. hozzászólásra
Holnapra igérték több helyről is. Ha nem jön össze egyik se akkor benne vagyok. Nekem pont a másik 100000szem kellene.
Válasz #1207. hozzászólásra
bár az egész tábla ritkás fos volt...
Nekünk tavaly egy kaszáló mellett volt a napra, a tücsök összepocsékolta a szikleveleket, volt nyúl és fácánkártétel is. Elágazott 3-5 pogácsás napra lett az ilyenekből, szerintem még jobb
Most, hogy nincs cruiser szerintem még nagyobb kártételekre lehet számítani.
Válasz #1209. hozzászólásra
Nekem is kellene kb 50000 szem Neoma... Egyik srác itt írta, hogy akár futárral küldi másnapra a magot, lehet vennünk kellene egy zsákkal aztán szétdobjuk.
Nógrád-Pest megyében nincs valakinek egy félzsák CL-es napramag megnaradva SOS?
KImarad másfél heki területem. 
Válasz #1207. hozzászólásra
volt
Ma halottam....,friss napraforgóvetésen hemzsegnek a fekete tücskök, milyen kárt okozhatnak, s mivel védekeznek ellene?
Vot valakinek ilyen?
Egy-két kép fázós napraforgóról,jövő hétre megint lehűlést mond.Én még várok a vetéssel.Egyébként árvakelés a kertemben,és nagyon nagyon lassan fejlődik.

Válasz #1204. hozzászólásra

Ez igen
3 napos vetés
mi azért ennyire nem sietünk.A naprára szerintem teljesen jó az idő,van 1 kis nedvesség is a földben(még),ezért toljuk neki
Nállunk már van aki a kukit es elpalántolta
Válasz #1201. hozzászólásra
Tudok róla,ott leszek és megoldjuk
Válasz #1195. hozzászólásra
:-)
15.ére be vagy rendelve napra és olajtökre.
Valószínűleg lerontom egy kicsit a napi átlagod.
Válasz #1198. hozzászólásra
itt reggelre deres volt a talaj a slagba tiszta kasa volt a víz nem hiszem hogy egészséges lenne a csírázó növénynek. de hogy most nedvesebb a talaj mint előre láthatólag két hét múlva lesz az is biztos
én még várok
Ismerek olyat, akik már a szotyit, kukoricát is elnyomták, aztán majd őszre eldől jól tették-e
Most optimális minden a vetéshez kérdés hogy késöbb lesz é fagy.

Valszinű ők már augusztus elején aratnak, csak kérdés hogy mennyit
Válasz #1195. hozzászólásra

Nem korai az a napra vetés????????
Válasz #1194. hozzászólásra

Szerintem semmi gond nem lesz a masinával.
Köszönöm a jókívánságodat!
Válasz #1190. hozzászólásra

Láttam ma Pesten fent a falubéli honfitársaidat, jó nagy Gyomaendrődi táblával, hívtam is a druszát, hogy ő is ott van köztük, de csak azt mondta vetitek a napraforgót!! Sok sikert az új masinához, Gábor!!
Válasz #1192. hozzászólásra
Mi holnap be is fejezzük a saját vetéseket.Remélem rendben lesz minden.
Jövőhéten már bérbe vetünk.
Ma láttam cserebogarat. Van aki akkor kezdi a vetést amikor azok megjelennek.
barkó ellen ki hogyan védekezik
mivel lehet/kellene lefújni majd ?