58 versenyző regisztrált most szombaton a Barlahidán tartott, zalai mezőgazdászok ünnepeként is számon tartott rendezvényen. A jó hangulat és a szórakozás mellett a többéves gyakorlattal felvértezett gépkezelők három versenyszámban mérhették össze tudásukat: szlalom, gyorsulás és pulling, vagyis a jól ismert erőpróba.

A vizesárok csak "olaj volt a tűzre" – fotó: Bán Tamás
Az, hogy eleredt az eső még látványosabbá tette a versenyt, és jobban vonzotta a látogatókat. A versenyzők létszámában nem volt jelentős kiugrás, viszont egyértelműen azt tapasztaltuk, hogy sokkal több érdeklődőt vonzott az idei rendezvény, mint az előző években. A mezőgazdaságban lezajló generációváltás a versenyzőinknél is megfigyelhető, hiszen van, hogy apa és fia együtt neveznek, de sok esetben még a nagypapa is ellátogat hozzánk szeretett gépével - nyilatkozta az Agroinformnak Háriné Vida Hajnalka, a főszervezők egyike.

Van, aki versenyre, és van, aki kiállításra készült – fotó: Bán Tamás
Az idei versenypálya leginkább egy technikás Rallycross pályához hasonlított, megtoldva azt egy vizesárokkal, ami meglepetést kevésbé, ám elszántságot már annál inkább okozott a tapasztalt pilótáknak. A gyorsulás és a pulling pedig alapvetően látványos bemutató és verseny is egyben, a hangulaton és a gázadáson pedig csak fokozni tudott az esőtől felázott talaj.

Az első kört a pályán Vigh László országgyűlési képviselő tette meg, Barabás Kitti szervezővel és Háriné Vida Hajnalka főszervezővel – fotó: Bán Tamás
Természetesen a szervezők az egész családra gondoltak, ami a programokat illeti, hiszen a legfiatalabb generációt arcfestés, ugrálóvár, pónilovaglás és kézműves foglalkozás is várta.