Kigyulladt egy épület egy faipari telephelyen péntek reggel Hajdúböszörményben, a Kórház téren, a lángokat nagy erőkkel oltották a tűzoltók – közölte a híreket a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.

fotó: MTI / Balázs Attila

Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint az épület teljes terjedelmében égett, benne a faanyagok mellett a targoncák is kigyulladtak. A tűzoltóknak több gázpalackot sikerült épségben kivinniük az épületből.

fotó: MTI / Balázs Attila

A helyszínen kezdetben 35-, majd 45 tűzoltó küzdött a lángokkal, és megkezdték az épület vasszerkezetének a bontását, hogy jobban hozzáférjenek a tűzhöz.

A füst beáramlott a környező utcákba, ezért a füstszennyezés mérésére a helyszínre érkezett a hajdú-bihari katasztrófavédelem mobil laboratóriuma. A környéken lakó mintegy negyven embert arra kérték, hogy a beavatkozás idejére maradjon otthon.

Tűzoltók dolgoznak egy hajdúböszörményi faipari telephelyen, ahol kigyulladt egy épület – fotó: MTI / Balázs Attila

A lángok oltását előbb haboltóval kezdték, majd négy vízsugárral locsolták a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgozó debreceni, hajdúböszörményi, hajdúnánási és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, és a helyszínre érkezett egy nyíregyházi vízszállító kocsi is.

Péntek estére sikerült eloltani a lángokat!

Este hét óra után a környék lakói már kimehetnek otthonaikból.
Az egész nap tomboló tüzet végül több mint ötven tűzoltónak kilenc vízsugárral sikerült megfékeznie.