Bár csábító a hűtőhöz osonni pár falatért elalvás előtt, a szakértők szerint ez nem a legjobb ötlet. Kyle Crowley, a Protein Works táplálkozási szakértője szerint legalább 2-4 órának el kellene telnie a vacsora és a lefekvés között. Ez idő alatt ugyanis az emésztésnek van ideje lezajlani, így kisebb az esélye a gyomorégésnek vagy a nyugtalan forgolódásnak.
És hogy mit jobb tényleg elkerülni lefekvés előtt? Íme a legproblémásabb falatok:
Curry: Bár a fűszeres fogások ízletesek, könnyen gyomorégést okoznak, és megemelik a testhőmérsékletet, ami megnehezíti a mély alvást. Sőt, a csípős ételek rendszeres fogyasztása akár ötszörösére is növelheti az álmatlanság esélyét.
Ramen: Bármilyen csábító is egy gyors instant leves, az éjszaka közepén nem a legjobb ötlet. A fűszeres, nehezen emészthető tészta órákig terheli a gyomrot.
Citrusfélék: A savas narancs vagy mandarin szintén gyomorégést válthat ki. Ezeket inkább napközben fogyasszuk.
Rántott csirke: A zsíros, nehéz ételek is negatívan hatnak az alvásunk minőségére, és nyugtalan éjszakát okozhatnak.
Sajt: Hiába finom, a sajt és más tejtermékek gyakran okoznak furcsa, sőt rémisztő álmokat, és megzavarhatják az alvást.
Ha tehát nyugodtan szeretnél aludni, érdemes megválogatni, mi kerül a tányérodra este!
Forrás: in.hu
Indexkép: Shutterstock