Valószínűleg észrevette, hogy kevesebb Agroinform.hu által feltöltött cikk, videó vagy fotó jelenik meg Facebook-üzenőfalán, ami nem véletlen. Egy algoritmusváltás felelős mindenért, melyet maga a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg indított világformáló útjára.

Mit lehet tenni?

Tesszük fel a kérdést elhaló hangon, mint mikor a nívópálcán gyöngyöző vízcseppeket vélünk felfedezni, és szürkeállományunkba villan a „hengerfejes” szó. Viszont most pánikra semmi ok! Csak pár kattintás és nem marad le a növényvédelmi előrejelzésekről, az aktuális terménypiaci árakról, a legfrissebb mezőgazdasági cikkekről, a kiemelt apróhirdetésekről, vagy más gazdálkodók gondosan elkészített videóiról.

Csak néhány kattintás és minden fontos információ megjelenik – fotó: Agroinform.hu

Az első lépés, hogy Facebook oldalunkon kattints a Követem gombra, és ahogy a kép is mutatja, Alapértelmezésről állítsa át Megjelenítés elsőként opcióra a követés beállításait. Ez nélkülözhetetlen, ha nem szeretne lemaradni a mezőgazdaság legfrissebb híreiről, hiszen alapértelmezett funkcióban cikkeinket nem időrend szerint sorolja hírfolyamodba a rendszer, így lehet, egy fontos pályázati határidő emiatt kerüli el figyelmét.

Az értesítések is rendkívül fontosak főleg, ha egy pályázati határidőről van szó – fotó: Agroinform.hu

Amit még érdemes beállítani ugyanitt, azt kicsit lejjebb találjuk a hírfolyam beállításainál, és fontos szerepe van abban, hogy Ön is értesüljön az eseményeinkről. Amint a kép is mutatja beállítása rendkívül egyszerű, csak kattintson a Kiemelt bejegyzésekről bekapcsolására.

Na, de hogyan lehet mindezt mobilon? Mutatjuk!

Ha telefon van a kézben, kövesse bátran az utasításokat – fotó: Agroinform.hu

Megeshet, hogy már traktorban ül és okostelefon van a kézben, viszont a beállítások itt is legalább annyira egyszerűek mint asztali gépen. Miután megnyitotta a Facebookot kattintson a 3 függőleges csíkkal jelzett Beállításokra, és azon belül legörgetve már meg is találja a Hírfolyam beállításokat.

Persze jogos lehet a felvetés: hogy oké ez android, de mi a helyzet az iPhone-okon futó iOS rendszerekkel? Lényegében csak a kezdő lépéseknél van minimális eltérés, amit a következő képpel szemléltetünk is.

Miután elvégeztük a beállítást a megszokottak szerint érkeznek a mezőgazdasági hírek – fotó: Agroinform.hu

Ha eljutottunk a Hírfolyam beállításokig, már nincs különbség a két rendszer között, így Az elsőként megjelenők beállításra kattintva máris láthatjuk az általunk kedvelt oldalakat, ahol egy egyszerű mozdulattal kiválaszthatjuk az Agroinform.hu jól ismert ikonját, és ezzel telefonon is megoldottuk, hogy minden mezőgazdasággal kapcsolatos fontos hír, felhívás, fotó vagy akár videó elérjen hozzánk a lehető legrövidebb időn belül.

Egy egyszerű kattintás, és helyre áll a rend – fotó: Agroinform.hu

Az Agroinform.hu Facebook oldalának jelenleg több mint 143 ezer követője van, így a gazdálkodóktól rendszeresen érkeznek friss képek, videók az aktuális munkákkal, szerviztanácsokkal, vagy éppen gépkezelési tippekkel kapcsolatban, de természetesen a naprakész időjárásjelentés, terménypiaci változások és a legfrissebb pályázati felhívások is szerepet kapnak a számos szakmai cikk mellett.