Nem minden strand megfelelő

Nemrég még az aszályos időszakban ritka jó hírnek számító kitűnő strandkörülményekrőlalig látogatott strandokról, kevés emberről és kitűnő, úszható vízmélységről számoltunk be a Velencei-tó strandjairól írva, Tihanyi Tamást idézve, aki a Velencei-tó legnagyobb strandüzemeltető cégének ügyvezetőjeként nyilatkozott a velencei-to.hu oldalnak. Tihanyi Tamás elmondta, hogy: "a folyamatosan - heti rendszerességgel - végzett vízmintavételek laboratóriumi vizsgálati jegyzőkönyvei kivétel nélkül kiváló/jó vízminőségről tanúskodnak."

A rémhírekkel ellentétben és dacolva a nehézségekkel továbbra is kiváló felfrissülési és kikapcsolódási lehetőséget teremtünk vendégeinknek a cégünk által üzemeltetett agárdi Park, Napsugár és Tini, valamint a gárdonyi Sirály strandokon - mondta Tihanyi Tamás. Kép: Google Streetview

A rémhírekkel ellentétben és dacolva a nehézségekkel továbbra is kiváló felfrissülési és kikapcsolódási lehetőséget teremtünk vendégeinknek a cégünk által üzemeltetett agárdi Park, Napsugár és Tini, valamint a gárdonyi Sirály strandokon - mondta Tihanyi Tamás. Kép: Google Streetview

"A rémhírekkel ellentétben és dacolva a nehézségekkel továbbra is kiváló felfrissülési és kikapcsolódási lehetőséget teremtünk vendégeinknek a cégünk által üzemeltetett agárdi Park, Napsugár és Tini, valamint a gárdonyi Sirály strandokon, de szívből tudom ajánlani a gárdonyi Tóparty Rendezvénystrand, vagy akár a velencei Északi Strand szolgáltatásait is! Bízom benne, hogy az előttünk álló héten várható kánikulai időjárásban mind többen választanak minket!"  - summázta az ügyvezető. De sajnos nem minden strandon ez a helyzet.

Most a Fejér Megyei Kormányhivatal mégis fürdési tilalmat rendelt el a Velencei-tónál, a Pisztráng úti strandon.

A tilalmat a határértéket meghaladó szennyeződés miatt rendelték el Gárdonyban, a Pisztráng úti strandon - közölte a kormányhivatal szombat délelőtt az MTI-vel. A közleményben azt írták, hogy a kormányhivatal rendszeres hatósági ellenőrzése során, határétéket meghaladó szennyeződést mért a strandon, ezért a fürdőzők egészségének megóvásáért - a jogszabályi előírásokat betartva - fürdőzési tilalmat rendelt el.

Közölték azt is, folyamatosan vizsgálják a strand vizének minőségét, és amint az az előírásoknak megfelelő lesz, a hatóság a tilalmat haladéktalanul feloldja. A Velencei-tó további strandjain a víz minősége megfelelő, fürdőzésre alkalmas - írták.

(Forrás: MTI)