A sorsdöntő eseményen ott volt munkatársunk, Simon Péter "Simi" is és fényképeken, illetve videón örökítette meg azt.

– Két és fél éve tart a kapcsolatunk, a páromat Fejes Annamáriának hívják – bocsátotta előre portálunknak a Karádon élő Vati Ferenc, aki családi gazdaságában 1000 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel, 300 hektáron lucernát termel  és 200 limousin húsmarhát is tart. – A húgán keresztül ismerkedtünk meg, s amikor összejöttünk, azt mondtam neki, hogy egy hónap alatt ki kell derülnie, mi lesz a kapcsolatunkból. Mert komolyan azt gondolom, ha valami nem működik, akkor az már egy hét alatt kiderül. De ha egy hónap után is úgy érezzük, hogy mi valóban egymáshoz valók vagyunk, akkor abból biztosan hosszú, akár egy életen át tartó kapcsolat lesz. Eltelt fél év és működött a szerelmünk. Egy barátommal mindent meg tudunk beszélni és ő ültette el a fejembe a gondolatot: miért nem kérem meg a kezét?

lánykérés

Itt még Anna semmit sem sejtett... – fotó és videó: Simi Agrovideo

Lucernát kaszáltam éppen, amikor elkapott az ihlet és úgy döntöttem, hogy megteszem életem talán legnagyobb lépését. Azt is tudtam már akkor, hogy nem egy szimpla leánykérés lesz ez, ami csak abból áll, hogy elviszem valahova nyaralni, hanem különlegeset, egyedit akartam, olyat, amiben benne vagyok én is, illetve a munkám. Két hónapig szerveztem a dolgot. Először arra gondoltam, hogy RTK-val, tárcsával "beleírom" a telep melletti 100 hektáros terület földjébe, hogy "Hozzám jössz feleségül?", aztán helikopterrel felszállunk és együtt megnézzük, de ez elég bonyolult lett volna, ezért elvetettem az ötletet. Aztán jött a másik, szőke herceg fehér lovon a Balaton-parton, de ez se tetszett. Végül arra jutottam, hogy nem kell ezt cifrázni, elég az is, ha csak magamat adom. Azt találtam ki, hogy lesz egy forgatás, készül egy videó a gazdaságról, fókuszban a Case IH Steiger 450 HD-val, ami a gazdaságunk gépparkjának a zászlós hajója. Ezt mondtam Annának is, hogy csak egy promó videót csinálunk, de neki is ott kell lennie. Két munkatársam is szerepel még a videóban, természetesen, ők is tudtak a turpisságról. Anna az utolsó pillanatig semmit sem sejtett...

Ferenc azt is elmondta: szíve választottját egy arany-gyémánt gyűrűvel és egy csodálatos rózsacsokorral lepte meg – Anna pedig természetesen, igent mondott.

De lehet egy ilyen lánykérésre más választ adni?!