A szél miatt kitörtek a lángok a tűzoltók által korábban körülhatárolt területről a Pest megyei Tatárszentgyörgy térségében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek délelőtt az MTI-vel.

Az aljnövényzet még csütörtökön gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen – emlékeztet az OKF.

Jelenleg már mintegy ezer hektáron ég a tűz, és fák lombkoronái is begyulladtak.

Már csütörtökön nehéz volt az oltás, mert a szárazság és a feltámadó szél miatt gyorsan és nagy területen terjedt a tűz.

A dabasi, a monori, a nagykátai, a szigetszentmiklósi, a ceglédi, a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a székesfehérvári, a fővárosból több egység, a mizsei önkormányzati, a budaörsi, a szentendrei, a délegyházi önkéntes tűzoltók egész éjjel oltották a tüzet. A munkát két katonai helikopter, honvédségi tűzoltók, erőgépek, a Pest Megyei Kutató – Mentő Szolgálat szakemberei is segítették

Péntek reggel még úgy tűnt, megakadályozták a lángok továbbterjedését, amelyek addig 700 hektáron pusztítottak, de a legfrisebb hírek szerint a tűz kitört és újabb több száz hektár vált hamuvá.

Indexkép: Pxfuel