Egy iraki gazda alig akart hinni a szemének, amikor a tyúkólban három macskakölyköt talált. A cicákat egy gondos tyúkanyó fogadta örökbe, akik láthatóan nagyon élvezték, hogy már nincsenek egyedül és van, aki megvédje őket.

Ámulatba ejtő eset

Nem ez az első, amikor egy furcsa párosítással találkozunk a természetben. A mindennapok során ugyanis számtalan pozitív esetet láthatunk, amikor egy állatfaj gondozásba vesz egy másikat. Anyaként védelmező tigrisként védik a "kicsinyeiket", ha úgy gondolják, hogy veszélyben vannak. A tyúkanyó mindig gondoskodó, mindenre odafigyel, mindenkit oltalmaz, és úgy látszik nem számít, ha nem tollas a gyerek.

Egy friss TikTok-videó ad magyarázatot arra, hogyan történhetett meg mindez. A The Animal Club arról számolt be, hogy ez a különleges eset egy iraki gazdánál történ meg. Goran Surchi telefonjával rögzítette a tyúkanyót és a kiscicákat, a felvételt pedig már több mint félmillióan látták az interneten.


Jól látszik rajta, hogy a tollas anyuka három elárvult kiscicát vesz a szárnyai alá, nevelgeti és védi őket. A nem túl gyakori szülő-gyermek párosítás a videó alapján egyik felet sem zavarja. A tyúkanyó teljes természetességgel oltalma alá vonta az édesanyjukat elvesztő kicsiket. A bundások láthatóan nagyon kényelmesen érzik magukat a meleg tollak között.

Volt ijedelem

A gazda a Bored Panda weboldalnak számolt be arról, hogy a tyúkólból nyávogásra lett figyelmes, majd egyből rosszra gondolt. A kifejlett macskák ugyanis komoly veszélyt jelenthetnek a tyúkól állataira. Az elvadult macskák világszerte hatalmas gondot jelentenek a biodiverzitásra, hiszen elpusztítják a kis testű madarakat, hüllőket, kétéltűeket.

Goran azonban megdöbbenve látta, hogy kiscicákról van szó, a hang pedig az egyik tyúk alól érkezik. Felemelte az állatot, majd észrevette a három árva macskát. Az anyjukat később egy másik ólban megtalálták, amibe sajnos belefulladt. A gazda elmondása szerint olyan, mintha a tyúkanyó tisztában lett volna azzal, hogy a kiscicáknak nincsen édesanyjuk, szükségük van egy pótanyára - írta meg a prove.hu.

Nem tollas kiscsibék rejtőztek a tyúkanyó szárnyai alatt - fotó: pexels.com

A videó alatti kommentekben mindenki arról áradozott, hogy mennyire aranyos a felvételen látható gondoskodás. Volt, aki megfogalmazta, hogy gyerekként nem szerette a csirkéket, de ennek hatására megváltozott róluk a véleménye.

„Ez a legcukibb dolog, amit egész életemben láttam, halálosan aranyos."

Azt viszont nem tudni, hogy mi lett a három cica sorsa, hiszen hiába a gondoskodó tyúkanyó, etetni nem tudja őket.