Egy hajdúdorogi férfi még 2020. november 14-én kora hajnalban traktorral közlekedve letért az úttestről, nekiütközött egy szemetesnek, majd egy kerékpártárolónak, végül pedig egy fának. A balesetben a sofőr nem sérült meg, de a járműben anyagi kár keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredménnyel zárult, ezért további mintavételre előállították – írja a police.hu.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság befejezte a részeg traktoros ügyének vizsgálatát – fotó: police.hu

Az eljárás során beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök megállapították azt is, hogy a traktort a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta.

A helyi lakos ellen jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.