Mint kifejtették: a haditechnikai bemutató első napjának programjai jelentős tömegeket vonzottak a Budaörsi Repülőtérre. A kijelölt parkolók a 9 órai kapunyitást követően rövid időn belül megteltek. A Budapestről induló ingyenes buszjáratokat is sokan vették igénybe. A légibemutató és a délelőtti dinamikus bemutatók a gyerekek és felnőttek körében is osztatlan sikert arattak.

Mint írták: vasárnap is érdekes, színes programokkal és bemutatókkal várnak minden érdeklődőt a Budaörsi Repülőtéren.

Katonai festésű CASE lánctalpas kotrógép talajmunkagép-kombinációval – fotó: Agroinform.hu

A HM viszont azt kéri, hogy akik a programok kezdetére, a légierő látványos bemutatójára szeretnének kiérni, azok hosszabb menetidővel számoljanak. A jelentős gépjárműforgalom miatt a Budaörsi Repülőtér környékén torlódás alakulhat ki.

Ugye milyen jól áll a CASE gépeknek a katonai fényezés? – fotó: Agroinform.hu

A forgalom erősségének függvényében a parkoló és a bejáratok felé vezető utak időszakosan egyirányúsítják. Emellett a jelentős gyalogosforgalom miatt időszakosan a Repülőtéri utat is lezárhatják a gépjárműforgalom elől.

CASE lánctalpas talajmunkagép honvédelmi célokra – fotó: Agroinform.hu

A Magyar Honvédség által üzemeltetett, a rendezvényre közlekedő ingyenes buszjáratok vasárnap 8.30-tól folyamatosan, 10 percenként indulnak az Etele térről és a Szél Kálmán térről – közölte a HM.

Ezeket a munkagépeket vetik be például árvíz idején, vagy egy-egy téli kritikus hóhelyzetben is – fotó: Agroinform.hu