Induljunk Európából, méghozzá a Mikulás "igazi" otthonától, Lappföldről! Ugye, senkinek sem kell megmagyaráznunk, hogy a híres Joulupukki miért éppen ezt a márkát választotta?

Nos, igazából nem is ő választotta, hanem a Valtra gondolta úgy néhány évvel ezelőtt, hogy egy traktorral segíti a Mikulás munkáját. A Valtra gyár, mint a világ legészakibb traktorgyára, csak néhány órányira fekszik attól a lappföldi falutól, amely hivatalosan is a Mikulás székhelye. A finn konstruktőr vezetői úgy gondolták, hogy a jó öreg, zord körülmények között serénykedő Mikulásnak egy traktorra lehet szüksége ahhoz, hogy mindenkihez időben megérkezzen a meglepetés, és közben Mikulásfalván is mindig rend legyen.

A személyre szabott, egyedi Valtra természetesen azóta is mindenki megelégedésére teszi a dolgát.

A finn változat után pedig következzenek a tengerentúli megoldások ...

Öröm látni, amikor a régi, gyönyörűen karbantartott mezőgazdasági gépek is ilyen szép kivilágítást kapnak! – fotók: YouTube

John Deere traktor karácsonyi fényben
A Rudolfnak, a Mikulás szarvasának egy "nagytestvére" – fotók: YouTube
Mikulás szán traktorral
Karácsonyi felvonulás traktorokkal
Sok felé rendeznek ilyenkor esti traktoros felvonulást, amely a kivilágított gépekkel gyönyörű látványt nyújt! – fotó: YouTube
karácsonyi fények Fordson traktoron
Az oldtimer traktorok feldíszítése, talán még hangulatosabb, mint az új gépeké... – fotók: YouTube
Mikulás traktoron
Mikulás veterán traktoron – fotó: YouTube

Ha sikerült lefényképezni a Mikulást munka közben, vagy Ti is feldíszítettétek a traktorokat, osszátok meg velünk a hangulatos képeket, hogy közzé tehessük a Facebook oldalunkon!

Végezetül következzen a Tractors rock együttes The Santa Claus Boogie című alkotása, amelyben a Mikulás mellett John Deere traktorok kaptak főszerepet – ettől garantáltan elkap majd minket a karácsonyi hangulat!