"Sokat gondolkodtam, hogy mi a közös a gazdálkodókban és miért olyan jó érzés együtt lenni veletek minden évben a Fórumtalálkozón.

Aztán sikerült megtalálni sok különböző személyben a közös pontot, hiszen minden gazdálkodó szereti azt, amit csinál, így nem csupán munka a mezőgazdaság, hanem életforma és szenvedély is."

"Szerencsések – és boldogok azok az emberek, akik olyan munkát végezhetnek, amit szeretnek – a gazdálkodók pedig ilyenek."

Mi okozza ezt az elhivatottságot és a szakma iránti szeretetet? Talán az, hogy a termőföld, a tápanyagok, a víz, az időjárási tényezők, a rendelkezésre álló genetika és a termelők tudásának kölcsönhatásából kell egy egész éven át gazdálkodni, alkotni és bízni abban, hogy mindezeknek az eredménye termés formájában megjelenik majd a betakarításkor. Ez az alkotó munka, ami kitartást és profizmust igényel – ez kovácsolja össze a gazdálkodókat.

Nagy örömmel tölt el, hogy ehhez biztosíthatunk internetes felületet az Agroinform.hu portálon – és köszönjük, hogy ilyen hosszú ideje a Fórumban osztjátok meg a tapasztalataitokat."

– Ezeket a gondolatokat fogalmazta meg Bolyki Bence portálvezető a X. Agroinform Fórumtalálkozón – majd a résztvevők éjszakába nyúló nosztalgiázásba merültek.

Hogyan indult el a Fórum az Agroinform.hu portálon?

2007-ben, hála az MTZ traktoroknak – egy nyíregyházi tűzoltó- és fiatal gazda tette fel az első kérdéseket a Fórum topikban a Belarus traktorok szerelésével kapcsolatban.

Egy évvel később, 2008-ban pedig Jávor Szabolcs indította el az első Fórumtalálkozót, amely akkor Akasztón került megrendezésre. A baráti összejövetele célja az volt, hogy az ország különböző pontjairól az interneten egymással csevegő gazdálkodók személyesen is megismerhessék egymást. Szabolcs azóta is minden találkozón részt vesz és egyike a rendszeresen fórumozó "kemény magnak".

Két évvel később, Bálint Imre javaslatára Bugacra költözött a Fórumtalálkozó helyszíne, hátha az "ország közepére" könnyebben eljutnak a távolabbról érkező résztvevők is.

Bugac olyannyira bevált helyszín, hogy azóta is itt találkoznak a gazdálkodók, az már hagyományos, január közepi időpontban.

A X. Agroinform Fórumtalálkozó pillanatképe – fotó: Agroinform.hu

Hartman Gábor, az Agroinform.hu portál fejlesztője – egyben családi gazdálkodó és rendszeres felhasználója a Fórumnak.

Gábor röviden összefoglalta azokat a fejlesztéseket és újításokat, amelyeket az elmúlt évben eszközöltek a csevegések könnyebb követhetősége érdekében.

Bevezetésre kerültek az "értesítések", amelyek a különböző fórumtémákhoz történő legújabb hozzászólásokat jelzi a beszélgetésben résztvevő felhasználók számára.

Másik újdonság pedig a kedvencnek jelölt témákról érkező értesítések, amelyek akkor is megjelennek, ha nem vesz részt a felhasználó a beszélgetésben, de ettől függetlenül érkezett a témához új bejegyzés.

A portál szerkesztői és felhasználói évről-évre örömmel üdvözlik az új Fórum tagokat és a találkozón résztvevő új arcokat!

Érdemes visszautazni az időben és elolvasni az előző évek összejöveteleiről készített összefoglalóinkat:

Újra Agroinform Fórumtalálkozó! – 2018

VIII. Agroinform Fórumtalálkozó – 2017

A legjobb pillanatok a VII. Agroinform Fórumtalálkozóról – 2016

Ilyen volt a VI. Agroinform Fórumtalálkozó (+Képek!) – 2015

Örömmel fogadjuk az Agroinform.hu portál Fórumjában az újonnan csatlakozó tagokat – érdemes figyelni a témákat és követni a szakmai tapasztalatokat.

A X. Agroinform Fórumtalálkozó pillanatképei – fotók: Agroinform.hu