A nagy érdeklődést kiváló eseményről az atádhír.hu számolt be. Mint írják: a látványos eseményt a Segesdi Szakműhely szervezte meg immár második alkalommal, a résztvevők feldíszített járműveikkel Segesd, Kutas, Beleg, Ötvöskónyi, Nagyatád és Somogyszob lakóit örvendeztették meg az említett útvonalon haladva.


Az erőgépek vezetői pedig nemcsak Segesdről, hanem Csurgóról, Galambokról, Berzencéről, Jákóról, Kadarkútról, Háromfáról és Taranyból is érkeztek. A traktorokon kívül furgonok, rakodók, kamionok is voltak a menetben, melyeknek vezetői kitettek magukért a díszítésben: színes fényfüzérek varázsolták a gépeket Mikulássá, rénszarvassá, hóemberré.

Claas traktor, MTZ-rendszámmal és csodálatos fényekkel – fotó: Pünkösd Márton

Idén már kétnapossá nőtte ki magát a rendezvény, először december 22-én vonultak fel a fényárban fürdőző gépek, de akkor még csak Segesden, ahol a felvonulás karácsonyi mulatozással kapcsolódott össze. A második napon pedig a fent említett településen tömegek voltak kíváncsiak a traktorokra.

Egy rénszarvas is felbukkant a menetben – fotó: Pünkösd Márton

A szervező Segesdi Szakműhely vezetője, Kovács Ferenc azt mondta, éppen az volt a célja a kezdeményezésnek, hogy összehozzák az embereket és karácsonyi hangulatot teremtsenek.

A videó forrása: Atádhír/Herr Dávid