A 85-ös számú főúton mezőgazdasági vontatóval és vontatmányával közlekedett egy 63 éves markotabödögei férfi május 24-én délután.

A traktor Enese felől balra kanyarodott a termőföldek irányába, de sajnos a traktort vezető sofőr későn vette észre, hogy járműve előzését már megkezdte egy motoros, valószínűleg figyelmetlen volt. A motoros a karambolt nem tudta elkerülni, és a mezőgazdasági jármű első kerekének csapódott. A motor vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A vezető baleseti okok között szerepel az elsőbbségi jog, illetve a kanyarodási szabályok megszegése. A KRESZ az elsőbbségi joggal kapcsolatosan az alábbiak szerint rendelkezik: "Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására."
  • Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!" és az „Elsőbbségadás kötelező!" jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak!
  • Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra! Vezetésük során igyekezzenek megérteni a másik sofőr szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

Forrás: police.hu