Új termékeket szerettek volna létrehozni - sikerült!

Az Ibergen Frutales spanyol cég elsődleges célja a gyümölcsellátás réspiacainak elfoglalása, éspedig a vásárlók igényeinek legjobban megfelelő, új termékekkel. A freshplaza.com, angol nyelvű hírportál beszámolójából megtudhatjuk, hogy ez a vállalat több mint tízéves keresztezési munka és nemesítés eredményeként többek között szilvával keresztezett kajszibarackot, valamint szuperédes szilvafajtákat dobott piacra, minden esetben a különleges minőséget célozva meg, ami alapvető szerepet játszik a kereslet alakulásában.

szilva

Ezen a képen még nem a miniszilva látható... A spanyol cég elsődleges célja a gyümölcsellátás réspiacainak elfoglalása volt - Fotó: pixabay.com

Az új miniszilvák ropogósak és édesek

A Zaragoza körzetében termesztett ropogós húsú miniszilvák édessége (cukortartalma) 20-25 Brix fok között alakul. A fajták jelentős részének már a nemzetközileg érvényes regisztrálása is megtörtént.


saláta

A kajszibarack és a szilva keresztezését ők nem így valósították meg - Fotó: pixabay.com

Kísérleti ültetvényeket is létrehoztak az új fajtákból

Ezek a jelenlegi nemzetközi kínálatban csak kis mennyiségtan található, június és október közötti érési idejű, különleges fajták különleges igényeket elégítenek ki. Ennek alapján, a fogyasztók első visszajelzései nagyon pozitívak, így az Ibergen Frutales a forgalom gyors felfutására számít, belföldön és európai szinten egyaránt. Az új fajtákból már kísérleti ültetvényeket Franciaországban, Chilében, Olaszországban és Dél-Afrikában is létesítettek.