Egy helyi lakos traktorral közlekedett Kunhegyes belterületén 2021. január 11-én, amikor egy arra járó gyalogos megállította a járművet és kérte a sofőrt, hogy az úttestre felhordott sarat takarítsa le. Szóváltást követően a gépjármű vezetője hátramenetet hajtott végre, ami során a jármű elejére szerelt rakodókanál oldalával meglökte vitapartnerét – adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A traktoros segítségnújtás nélkül távozott a helyszínről, ráadásul mint utóbb kiderült még ittas is volt – fotó: police.hu

A gyalogos az útárokba zuhant és az elsődleges orvosi vélemény szerint a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett. A traktorvezető a baleset helyszínéről segítségnyújtás nélkül az otthonába távozott. A kiérkező rendőrök a jogsértőt a lakcímén elfogták, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett.

Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A Karcagi Rendőrkapitányság munkatársai a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.