A Soproni Járási Ügyészség két személlyel szemben 68 rendbeli minősített csalás miatt, egy további férfival szemben pénzmosás miatt emelt vádat – írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A vádirati tényállás szerint egy pécsi illetőségű nő és a társa a 2020 októbere és 2021 májusa közötti hét hónapban internetes hirdetéseken keresztül kínáltak a piaci árnál jóval alacsonyabb áron, házhoz szállítással tűzifát.

A hirdetésre jelentkezők közül 68 sértettől összesen 11.469.000 forintot csaltak ki, majd az utalásokat követően elérhetetlenné váltak a sértettek számára – áll a közleményben.

A harmadik személy a sértettek megtévesztésében ugyan nem vett részt, de bankszámlát bocsátott a nő rendelkezésére a csalásokból eredő összegek fogadására, majd az arra érkező összegeket átadta a nőnek – teszi hozzá az ügyészség.

A csalásokat elkövető, büntetett előéletű két vádlottal szemben az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett – végrehajtandó szabadságvesztés, míg a pénzmosást megvalósító férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni – írják a közleményben.

Indexkép: Pixabay