A tűzoltók kimentették

A Budakeszin található családi ház medencéjében úszkáló hatalmas vaddisznót végül a tűzoltók mentették ki néhány nagy létra segítségével - számolt be róla az RTL Híradója nyomán az index.hu. A szerencsétlenül járt vadállat megpróbált kijutni a medencéből, kapaszkodott, amibe csak tudott, a fogait használva a medence szélét is megrágta, de önerőből sehogy sem ment neki a kijutás. A helyben lakó család hiába próbált segíteni a disznón, végül csak a Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szakemberei tudták lezárni a mindenkinek kellemetlen találkozást.

Az eset péntek hajnalban történt, ekkor esett - vagy ugrott - a vízbe a vaddisznó Budakeszinde kifelé már nem volt út – derült ki az RTL Híradó riportjából.

A lakók furcsa zajokra ébredtek hajnalban, így derült ki, hogy valaki elég korán megnyitotta a strandszezont Budakeszin. A vaddisznó annyira kétségbeesett, hogy a fogaival próbált kikapaszkodni, de csak a medence szélét tudta harapdálni, arról rendesen le is ette a kék védőburkolatot.

A helyben lakó család hiába próbált segíteni a disznón, végül csak a Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szakemberei tudták lezárni a mindenkinek kellemetlen találkozást. Kép: Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook

A helyben lakó család hiába próbált segíteni a disznón, végül csak a Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szakemberei tudták lezárni a mindenkinek kellemetlen találkozást. Kép: Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook

A háziak nem estek pánikba

"Először próbáltuk mi magunk megoldani a helyzetet, hoztunk egy hosszabb létrát, azt beraktuk a vízbe és reméltük, a vaddisznó rájön, hogy azon ki tud mászni a medencéből. Sajnos nem volt ilyen okos, ezért hívtuk a katasztrófavédelmet" – mondta ěl az RTL Híradónak a ház tulajdonosa. A vaddisznó nagyjából 150-200 kilogrammos lehetett.

"Végül két létra segítségével két oldalról kezdtük a vaddisznót alátámasztani, majd egy rövid küzdelem után sikerült úgy felnyomni a vízből, hogy ki tudta verekedni magát a medencéből. A vad a mentés után azonnal vissza is ment az erdőbe"

– nyilatkozta András Márton, a mentésben részt vevő tűzoltó az RTL csatornának.


Végül két létra segítségével két oldalról kezdtük a vaddisznót alátámasztani, majd egy rövid küzdelem után sikerült úgy felnyomni a vízből, hogy ki tudta verekedni magát a medencéből. A vad a mentés után azonnal vissza is ment az erdőbe. Kép: Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook

Végül két létra segítségével két oldalról kezdtük a vaddisznót alátámasztani, majd egy rövid küzdelem után sikerült úgy felnyomni a vízből, hogy ki tudta verekedni magát a medencéből. A vad a mentés után azonnal vissza is ment az erdőbe. Kép: Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook

A Budakeszi környéki erdőkben akad vaddisznó, róka, és még sok egyéb vadállat, melyek időnként letévednek, vagy lejárnak élelemért a település szélső házainak kertjeibe. A budakeszi lakosok már hozzá is szoktak, hogy a vadállatok rendszeresen vendégek a házak körül. Azt mesélik, sokszor feltúrják a kerteket és megrongálják a kerítéseket némi plusz élelem után kutatva. A tűzoltók elmondták, hogy az ilyen váratlan vendégek esetén mindenképpen érdemes szakszerű segítséget kérni, akkor sokkal valószínűbb, hogy sem emberben, sem állatban nem esik majd kár.

(Forrás: index.hu, Kép: Facebook/Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület)