Végleg bezárja kapuit a gyáli Sós-tó Sporthorgásztó február 29-én – írja a pecaverzum.hu.

Arra, hogy miért zárnak be, egy videóban válaszoltak az üzemeltetők.

„A terület a körülöttünk lévő helyzet miatt visszaadásra kerül, és gyakorlatilag ezért kell bezárnunk a tavat. Nem sok szó van erre, mert – mint aki tudja – amióta ez Sós-tó, mindig is gyöngyszemként volt tartva a terület. Sajnos a körülöttünk lévő építkezéssel, rohamos tempójú iparosodással nem tudunk tenni semmit, így ezáltal úgymond a vállalkozás azonnali megszüntetésére kaptunk felszólítást" – közölte a videóban Sós Kálmán, aki szerint mintegy 15 tonnányi hal lehet a 4 hektáros tóban.

A horgászokat arra kérik, hogy ha fognak halat, ne engedjék vissza, hanem szóljanak az illetékes halőrnek, aki majd eldönti, el tudják-e tárolni vagy visszakerül a vízbe.

A videóban elhangzottak szerint a halakat kimentik, és elszállítják máshová vagy értékesítik, de még nem tudják, milyen módon.


„Arra kérünk mindenkit közös erővel, hogy próbáljunk tényleg minél több halat kimenteni a tóból, ez közös cél, közös feladat volna. Mindenkit teljes erőből arra kérünk, hogy gyertek, ameddig tudtok, és próbáljatok közös erővel azon lenni, hogy minél több hal biztonságban kikerüljön a tóból. Védjük meg ezeket a gyönyörű halakat!" – üzenik a horgászoknak.

Indexkép (illusztráció): Pixabay