Sok kihívás elé állítja a világot és így Magyarországot is 2020. A jelenkor legnagyobb globális problémája a klímaváltozás! Jelenleg Ausztráliában szedi mérhetetlen számú áldozatát, de hatásai elkerülhetetlenül száguldanak felénk is. Hasonlóan a világ többi részéhez, elsőként a mezőgazdaságot fogja nálunk is elérni, és akit készületlenül ér, azt kíméletlenül el fogja sodorni.

Mit is tehetünk itt Magyarországon? Mi, az MKB-Euroleasingnél hisszük, hogy ha mindenki kiveszi a saját részét a feladatokból, akkor kezelhetővé válik a problémahalmaz, és ami kezelhető, azt meg is lehet oldani. Lássuk, hogyan!

• Példamutatással  – felelős emberként és vállalatként egyaránt látni kell, hogy a vezetőknek most kiemelkedően fontos szerep jut.

Egy jó vezető ismérve, hogy a jövőbe tekint, meglátja és képes láttatni a jövőt, felnéznek rá és tanulnak tőle. A „nagy öregek” régen csak felnéztek az égre, ahol egy felhő se volt, mégis látták, érezték a hamarosan megérkező vihart.

Nagyon fontos, hogy lássuk és megmutassuk a problémát! Ne tekintsünk úgy rá, mint valamire, ami a távolban történik, igazából nem is értjük, de az biztos, hogy hozzánk nem fog elérni. Mert eljön, talán már itt is van! Drasztikusak lesznek a hatásai, ha nem is közvetlenül a mi életünkre, de gyermekeinkére biztos. A 7-8 évvel ezelőtti kutatások 2020-ra előrejelzett eredményei válnak ma valóra. Miért gondoljuk, hogy a mostani tudósok kutatásainak eredményei nem válnak valóra? Mutassunk példát, minden egyes apró változtatás végül összeadódik egy nagy egésszé.

MKB

• Generációváltás – a fiatalok más szemmel látják már a világot, az új szemlélet úttörő megoldásokhoz vezet.

„Kellenek új, szakképzett emberek; a fiatal generáció megszólítása elkerülhetetlen, mert bennük van a jövő! Ideális, ha a tradíció és az innováció egyszerre van jelen egy gazdaságban, ahogy az MKB-Euroleasingnél is erre az egyensúlyra törekszünk.” Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója

• Felelős gazdasági jelenlét az alacsonyabb környezetszennyezés érdekében.

Végül elérkeztünk a hatékonysághoz, és itt nemcsak az újabb és nagyobb gépekre gondolunk, amik kevesebb károsanyagot bocsátanak ki, hanem arra is, hogy átgondoltan fejlesszünk. Azt vegyük meg, amire tényleg szükség van, és amit ki tudunk gazdálkodni. Lehet, hogy egy befektetés csak később fordul termelővé, és ehhez szükség van rugalmas megoldásokra. Ebben tud segíteni az MKB-Euroleasing!

Elsők között vezettük be a piacon a 80%-os kamattámogatással kiegészített NHP Fix konstrukciót, ami akár a 0,5% kamat elérését is lehetővé teszi, és ezt kiegészítettük rugalmas finanszírozási konstrukcióval. Szakértő kollégáink évek óta a mezőgazdasági üzletágban dolgoznak, és képesek rá, hogy megépítsék a hidat a pénzügyi vállalkozások és a mezőgazdasági ágazat résztvevői között, segítve a könnyebb megértést a két terület közt, mindannyiunk jövője érdekében!

Együtt a környezetünkért, az élhető jövőért!