Ahol a hagyomány és a jövő találkozik

Az ökológiai gazdálkodás, a megújuló erőforrások, a kertészet és a vidékfejlesztés jövője továbbra is fontos szerepet játszik a Nemzetközi Zöld Héten, amely idén is nemzetközi és regionális specialitásokkal várja a látogatókat, mintegy 118 000 m²-en.

A Grüne Woche igazi kulináris élményt jelent, ahol mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő termékeket, úgymint: sajtokat, szalámikat, gyümölcsöket, bioélelmiszereket, a legkülönfélébb italokat, söröket, borokat, pezsgőket, koktélokat, húsokat és kolbászokat, tenger gyümölcseit, halételeket, teákat, gyógynövényeket, fűszereket stb.

olajbogyó

Az olasz kiállítók kínálják a különféle olajbogyókat.

De a rendezvény sokkal több mint gasztronómia, hiszen számos egyéb terméket is felvonultat: mezőgazdasági és kertészeti gépeket és berendezéseket, vetőmagokat és üvegházakat, tenyészállatokat, konyhai eszközöket, felszereléseket és háztartási gépeket, kézműves termékeket, és mindent, ami a vadászathoz és a halászathoz kapcsolódik.

gép

Mezőgazdasági gépeket is felvonultat a vásár.

Mintegy 1800 kiállító több mint 100 000 termékkel van jelen a világ minden tájáról: az élelmiszeripar képviselői, kis- és nagykereskedők, vendéglátók, mezőgazdasági importőrök, nemzetközi szakemberek a mezőgazdaság, az erdőgazdaság, a kertészet és az ipari halászat minden területéről. Ezenfelül több mint 300 fórumon és konferencián vitatják meg a szakemberek a legújabb agrárpolitikai témákat.

E konferenciák keretében a kereskedelem és az ipar előadói beszámolnak a legújabb piaci tendenciákról, növekedési stratégiákról, és természetesen szóba kerül a jövő mezőgazdasága és élelmiszeripara is. Az agrárpolitika szempontjából a kiállítás jelentőségét egyértelműen bizonyítja a 200 miniszter és államtitkár jelenléte, a Fresh Meat Forum szakmai szemináriuma pedig ismét a legújabb iparági kérdésekre összpontosít.

Kiemelt fontosságú program a GFFA, a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórum, de sor kerül például a vidékfejlesztéssel kapcsolatos fórumra, valamint a bioüzemanyagokat tárgyaló kongresszusra is. A GFFA platformot kínál a világ élelmiszerügyei megvitatásának, ahol három nap alatt kb. 2000, a politika, az ipar, a tudomány területéről és a civil társadalom részéről érkezett résztvevő vitatja meg a kulcsfontosságú témákat.

ló

A szerző felvétele.

Magyarország a Nemzetközi Zöld Héten

Magyarország két étteremmel, valamint – a teljesség igénye nélkül – kézműves termékekkel, szalámikkal, sajtokkal, savanyúsággal, kürtős kaláccsal, édességekkel és hungarikumok széles kínálatával várja az érdeklődőket.

A csárda, amely szinte mindig tele van, évek óta rendszeresen visszatérő vendégekkel büszkélkedhet, és remek magyar fogásokat kínál a látogatóknak.

csárda

A magyar csárda mindig tele van.

Partnerország: Horvátország

Az idei év partnerországa Horvátország, amely 1993 óta rendszeres kiállító a Nemzetközi Zöld Héten. Németország Horvátország egyik legfontosabb kereskedelmi partnere.

Horvátország a tiszta tenger és talaj, valamint az édesvíz gazdag forrásainak országa. Többek között híres mandarinjáról, szőlőültetvényeiről, olajbogyójáról, tölgyerdőiről. Horvátországban az erdők és az erdős területek a teljes terület 46%-át teszik ki, ezzel Horvátország az egyik legnagyobb, erdővel borított ország Európában. Kiváló minőségű termékeik megismerésére is alkalmunk van a Nemzetközi Zöld Héten, amely idén január 26-áig várja az érdeklődőket.