Az agrárium legfrissebb történéseivel minden hétfőn és pénteken 19 órától jelentkezik az Agroinform Híradó a Facebook csatornánkon. Magyarország egyetlen élő, félórás AgrárHíradójának célja, hogy a legaktuálisabb híreket, információkat eljuttassa az agrárium szereplőihez.

A pénteki adásban kollégáink, Igric Dominika és Balog Tamás kedvenc „agro vloggereinkkel” beszélgettek, azaz itt volt velünk Janka & Ricsi. Az adásba bekapcsolódott még Keller Károly, a Strautmann Gépgyártó Hungária Kft. értékesítési Igazgatója és egy igazán különleges gépkavalkáddal is készültünk. Mutatjuk miről volt szó:

A hírszemlénkben:

A fagy jól elintézte a gyümölcsösöket – több mint 15 ezer hektár érintett!

Meghaladja a 15 ezer hektárt a tavaszi fagykárral sújtott ültetvények nagysága hazánkban. Az egész országra kiterjedő fagy főként a gyümölcstermesztésben, azon belül is különösen a kajszibarack-állományban okozott traumát.

Rendkívüli Uniós intézkedéseket sürget Magyarország a baromfi-, a sertés- és a tejágazatban

Az uniós agrárminiszterek május 13-ai videokonferenciáján Magyarország további uniós támogatási intézkedések bevezetését kérte a baromfi-, a sertés- és tejágazatban a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet kezelésére.

Jobban megérte új Bargam Grimac önjáró permetezőt választani, mint egy használt gépet bizonytalan múlttal! (x)

A szükség hozta Gulyás János gazdaságában, hogy önjáró permetezőgépet kellett vásárolniuk. A kiszolgáltatottság megszűnésével az új gép számos, korábban ismeretlen előnyére is fény derült!

Az elmúlt napok szeles időjárása tovább szárította a talajokat.

Azután:

Janka & Ricsi mindennapjai az MTZ felújítástól a telt házas nyíltnapig...kedvenc „agro vloggereinkkel” beszélgetünk

Éppen nagy traktorfelújításban vannak, az utolsó csavarig átnézik az erőgépeket és amit lehet felújítanak. Három éve videóznak és mostanra elég szép számú követőtáborral rendelkeznek. Emellett 16 szarvasmarhát tartanak és 15 hektáron gazdálkodnak. Ők is nagy problémákat tapasztalnak, az elmúlt két hétben jelentősen romlott a szántóföldi növények állapota.

Aszályos évek! – Így hogyan kerül minőségi takarmány az állatok elé?! – Interjú Keller Károllyal a Strautmann Gépgyártó Hungária Kft. értékesítési Igazgatójával.

Lucernavágás és - betakarítás időszaka van. Az aszályos időben a gazdák jelentős takarmánykieséssel számolhatnak, viszont egy megfelelő keverőkocsival akár 20-30-40 százalékos takarmánymegtakarítás is elérhető. Az állattenyésztés az év 365 napján 0-24 órában folyamatosan zajlik, nincs ez másképp a járvány ideje alatt sem.

Gépkavalkád YouTube csatornánkról: MTZ, RÁBA 320, Kirovec K700 & K701

Ínyencségek youtube csatornánkról, a kezdetektől napjainkig. Nem érdemes lemaradni.

Ti küldtétek:

Teréki Mihály kukorica permetezés videóját láthattuk Szentkiráyról, Kertitox permetezőgéppel és Claas traktorral.

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben vagy e-mailben. Írd meg, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót, vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!