Egészen pontosan Zalaszentgróton, annak is a csáfordi településrészén, ahogy az az Agroinform Piacterén feladott hirdetésből kiderül.

A leírás szerint a Zalai dombság tetején, összesen 5,43 hektáros területen található Magyarország egyetlen Ginkgo-birtoka termő gyümölcsökkel: rezisztens szőlővel, húsos sommal, levendulával, fekete dióval.

A birtok a festői megye egyik legmagasabb pontján, a Vergyálomi-hegyen terül el. A kilátás lélegzetelállító. Kelet felé tiszta időben ellátni egészen a Balatonig. Nyugaton pedig az osztrák Alpok vonulata látható.

A telken egy pince is áll 3 helyiséggel. A Ginkgo-birtok az erdő ölelésében terül el. Nincs a környezetében vegyi anyagokat felhasználó gazdaság, így minden tiszta és "bio", tehát a birtok tökéletesen alkalmas biogazdálkodásra. Ára: 45 millió forint.

A gyümölcsültetvények bővíthetők, ráadásul a közelben (1-2 km) van egy feldolgozó- felvásárló üzem is.A Ginkgo biloba-ültetvény 1,19 hektáros, ami – a hirdető ismeretei szerint – a legnagyobb összefüggő Ginkgo-telepítés Magyarországon.

Egyszerűsíti az ügyletet, hogy a területnek egyetlen tulajdonosa van. A föld tehermentes,  zavaró tényezők nincsenek.

Mint köztudott: a Ginkgo biloba (páfrányfenyő) rendszeres használata jó hatással van a hosszú és a rövid távú memóriára, azzal, hogy fokozza az agy vérellátását.