A világ 87 országából érkeztek pályamunkák, a külső pályázók kategóriájában az első három helyezettet Ausztráliából, Magyarországról és Spanyolországból küldték be.

A pályázatot idén A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak címmel hirdették meg, amelyet vállalat 10. születésnapja ihletett. Magyarországról 85 pályázat érkezett, amelyek közül Balogh Zoltán Finn táj elnevezésű képét ezüstéremmel ismerte el a zsűri. Zoltán amatőr fotós Budapestről, állítása szerint szerencsés pillanatban készítette a számára második helyezést hozó képet.

A fotópályázat zsűrijének elnöke Marcus Lyon nemzetközileg is elismert díjnyertes fotós volt. A nyertes pályázatokat 8000, 5000, és 3000 dollár értékű fotófelszerelés utalvánnyal díjazták.

„A mezőgazdaság minden formában és méretben létezik. A fotózás ereje életre kelti iparágunk sokszínűségét és gazdagságát. A képek tökéletesen tükrözik mindennapi munkánkat, amely során együttműködünk a gazdákkal a földeken és közvetlen környezetükben.” – mondta el Czigány Tibor ügyvezető a pályázat kapcsán.

Az évente megrendezésre kerülő Syngenta fotópályázatra olyan kiemelkedő növény-, tájkép-, közösségi és technológiafotókat várnak, amelyek a globális mezőgazdaság szemszögéből dolgozzák fel a témát. A www.syngentaphoto.com weboldalon megtalálható a győztes pályamunkák mellett az összes beadott pályázat, illetve a korábbi évek fotógalériái is.

A Syngentáról

A Syngenta a világ egyik vezető vállalata, 90 országban van jelen és mintegy 24.000 munkatársa van.  Elkötelezett célunk, hogy életre keltsük a növényekben rejlő lehetőségeket. Világszínvonalú tudományos eredményeink, globális hálózatunk, és partnereink iránti elkötelezettségünk képessé tesz minket arra, hogy növeljük a növények termőképességét, elősegítve ezzel az emberek egészségének és életszínvonalának javulását, miközben tudatosan óvjuk környezetünket. További információért keresse fel a www.syngenta.hu honlapot.