A vállalkozók és barátaik számára egy nagyszerű könyvet készített el, jelentetett meg az új évre Kocsi Ilona, a BOOM Magazin főszerkesztője  "365 üzleti történet" címmel. Már tévedtem is: nemcsak a cégvezetők barátai számára írta, íratta meg és szerkesztette eggyé az év minden napjára egy-egy személyiségtől származó könnyed, színes, olykor "mulattató" történetét tartalmazó könyvét.

Eredendően mások is élvezettel olvashatják a könyvben a gazdaság, a közélet tévékből, rádiókból is ismert személyiségeinek egy-egy sztoriját. Köztük agrárvállalkozókét, cégvezetőkét, például az ismertebbek közül Raskó Györgyét, Bárány Lászlóét, a kitűnő borász-pezsgős vezér Garamvári Vencelét, vagy a „batátakirály” Váraljai Lászlóét, meg a fokhagyma-feldolgozó Domonkos Istvánét.

könyv

Sztorit mondtam, mert ezek a sikeres emberek a könyv egy-egy oldalán nem az általuk irányított, tulajdonolt cég száraz, adathalmazaival, adataival, esetleg sikeres számaival büszkélkednek ezúttal. Felnőtteknek szóló, igaz meséket, történeteket tárnak elénk. Tehetik, mert ezúttal könnyed stílusban elmondják azt is, ami sikertelen volt, és azt is, ami sikerre vitte tevékenységüket. Illetve éppen az ezek között született poénjaik azok, amelyek miatt érdemes itt és most rájuk figyelni, a könyv sorait böngészni.

Átélve, hogy a gazdálkodás, a vállalkozás igen komoly dolog, de közben bőven akad, amin szabad, sőt, gyakran szükséges az ilyen emberekkel (akár a saját főnökünkkel, munkaadónkkal) együtt derülni, sőt még mulatni is történeteiken!