Az SGS Hungária Kft. a svájci központú, 1878 óta működő SGS egész világra kiterjedő vezető, ellenőrző és tanúsító hálózatának részeként 1991 óta aktív résztvevője a magyar piacnak. Napjainkban az SGS 2600 irodából és laboratóriumból álló hálózatát működtetve világszerte 93 000 munkatárs dolgozik egy jobb, biztonságosabb és szorosabban összekapcsolt világ kialakításán.

„A jövő a digitalizációé és az online felhőalapú adattárolásé, elemzésé!" – halljuk minden iparágban. Az SGS Hungária Kft. felmérései alapján az ügyfeleknek a „gyorsaság és átláthatóság" a legfontosabb. Ma már legtöbbször nem elég, hogy az ügyfél a folyamat végén megkapja a jelentésüket. Egyre fontosabb, hogy a partnereik szinte folyamatosan értesüljenek a megbízásaik állásáról és az aktuális információk alapján tudjanak változtatni a folyamataikon.

gabona terménytárolóban

 

Az SGS a világ vezető független tesztelő, ellenőrző és tanúsító vállalata.

A régebbi struktúra úgy változott, hogy most már a megbízók a döntéselőkészítő rendszerük egyik elemének tekintik az SGS Hungária Kft.-t, így a kommunikáció kétirányú lett és felértékelődött a megrendelő és az ellenőrzést végző között.

Ez a változás sok kihívást, de egyben lehetőséget is jelent a cég számára. A legfontosabb tényező a fejlődésben a gyors információáramlás, az adatok biztonságos tárolása és kezelése. Itt kap fontos szerepet a felhőalapú, online Helyszíni Jegyzőkönyv, mint eszköz. Az SGS Hungária Kft. által kifejlesztett ARIADNE program az az egységes platform, ahol a rendelés felvételétől az eredmények kiadásáig minden egy helyen megtalálható.

Még mindig sok az elkerülhető hiba a raktározásban

Az SGS Hungária Kft. munkatársa jellemzően először a raktárban találkozik a terményekkel. Az első lépés számára a szakszerű mintavételezés és a raktárak alapos felmérése a telepeken. Itt is látszik a fejlődés a raktározási körülményekben, de sajnos sokszor kitapinthatóak a hiányosságok is. A magyar mezőgazdaságban évtizedekig a raktározás szűkös kapacitása okozott gondot. 25-30 éve ugyan voltak magtárak minden faluban, de ezek legtöbbször műszakilag nem voltak megfelelőek. Az áruk állagmegőrzése is problémás volt, de általában a ki- és betárolás sem volt hatékony.

terményszonda

 

A terménybe elhelyezett speciális szondák akár 6 méteres mélységig folyamatosan mérik a főbb paramétereket.

Ez a helyzet sokat javult az elmúlt évtizedekben. A technológia javulása azonban nem mindenhol hozta el a szükséges szemléletváltozást is. Vannak helyek, ahol nem használják ki a lehetőségeket. Például a nem megfelelő raktárfertőtlenítés után a betárolt áruban hamar megjelennek a gabonakártevők és az ezzel járó állagromlások miatt a majdani eladáskor veszteség érheti a tulajdonost. Fontos a betárolás magassága is, mert bizonyos tárolási magasság felett az áru kezelése már más technológiát igényel és másfajta ellenőrzési módokat kell bevezetni az adott pillanatnyi állapot felmérésére is.

Folyamatos megfigyelés, gyors beavatkozás

A gabona paramétereinek monitorozására az SGS Hungária Kft. kifejlesztett egy olyan megoldást, amellyel folyamatosan nyomon lehet követni a betárolt áruk legfőbb paramétereinek változását. Az adatok grafikus elemzésével a tendenciákat is könnyű látni, és ha kell, akkor időben be lehet avatkozni, megelőzve a gabona károsodását és értékcsökkenését.

A cég a raktározási veszteség csökkentésére fejlesztette ki a SmartWarehouse programot. A terménybe elhelyezett speciális szondák folyamatosan mérik akár 6 méteres mélységig a páratartalmat, hőmérsékletet, széndioxidot, és ezeket az adatokat továbbítják vezeték nélküli kapcsolaton egy központi vevőegységnek. A tapasztalatok alapján 200-300 tonna áru megfigyelésére egy szonda elegendő.

A SmartWarehouse figyeli a külső paramétereket is. A vizuális formává alakított adatokból könnyen átlátható, hogy mikor és hol várható a terményben a raktári kártevők megjelenése, penészesedés vagy egyéb állagromlás, így egyrészt elkerülhetőek a felesleges beavatkozások, de az sem történhet meg, hogy egy nagyon is fontos művelet feledékenységből vagy az információ hiánya miatt elmarad.

A szondák egy esetleges gázosításkor is a helyükön maradhatnak, és így a gázosítás hatékonysága is folyamatosan ellenőrizhető. A szondák eltávolítása egyszerű és gyors.

Kérjen egyedi ajánlatot az alábbi elérhetőségek egyikén, illetve ha független és elismert vizsgálati eredményt szeretne, hívja az SGS Hungária Kft-t!

E-mail cím: sales.hu@sgs.com
Honlap: www.sgs.hu
Telefonszám: +36 1 309 3300

Az évindító akció január végéig leadott raktári vizsgálatok megrendelésekre érvényesíthető. További részletek ide kattintva!