A világűrben, a súlytalanság állapotában való növénytermesztés a legutóbbi években a NASA által végzett kísérletek alapján mára már teljesen megvalósítható, bár 5-10 évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek látszott – írja a hortidaily.com.

A Columbus laboratóriumban a következő években tovább folytatódik az Expedition 67 legénységének ellátására, illetve az ellátás fenntartására szolgáló rendszer frissítése és a különleges módszerek, illetve berendezések tökéletesítése.

A zöldségeknek és egyéb növényi élelmiszer-alapanyagoknak a Földön kívül történő előállítása különleges jelentőséggel bír, mivel az űrhajózás költségeinek lényeges csökkenését eredményezheti.


Többek között lehetővé teszi, hogy az űrhajósok étkeztetésének alapanyagait az űrállomáson állítsák elő, és így nem szükséges azokért minden esetben drága üzemanyagot pazarolni és külön űrhajót a Földre küldeni, vagyis az űrhajósok egy repüléssel az eddigieknél jóval hosszabb időt tölthetnek a világűrben.