A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyarok lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók magyar gyermekeket segítő szervezeteknek, határainkon innen és túl. A magyar gazdáknak hála, a program első évében összegyűjtött 10 tonnát egy évtized alatt sikerült százszorosára növelni, hiszen a búzaadomány tavaly már az 1100 tonnát is meghaladta.

Az Agroinform 2018 óta támogatja a kezdeményezést a közlemények megjelentetésével és ennek bővítéseként, ebben az évben pedig a Magyarok Kenyere hivatalos médiapartnereként segít abban, hogy a program híre minnél több gazdálkodóhoz eljusson.

Magyarok Kenyere - Agroinform

dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora – Fotó: Agroinform.hu

Magyarok Kenyere - Agroinform

Jakab István, a MAGOSZ elnöke – Fotó: Agroinform.hu

A megállapodás ünnepélyes aláírása előtt dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora a Kárpát Medencei agrárinnovációs összefogás fontosságát hangsúlyozta, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek (MAGOSZ) elnöke pedig kiemelte, hogy a Magyarok Kenyere program sikerességéhez az Agroinform.hu is nagymértékben hozzájárul, hiszen széles társadalmi rétegekhez segít eljuttatni a program üzenetét és ezzel erősíti a felhívást és az összefogást.

Magyarok Kenyere - Agroinform

Bolyki Bence és Jakab István a Magyarok Kenyere-15 millió búzaszem jótékonysági program és az Agroinform.hu médiapartneri megállapodásának ünnepélyes aláírásán az Országházban – Fotó: Agroinform.hu

Magyarok Kenyere - Agroinform

Magyarok Kenyere-15 millió búzaszem jótékonysági program és az Agroinform.hu médiapartneri megállapodásának ünnepélyes aláírásán az Országházban – Fotó: Agroinform.hu

Bolyki Bence, az Agroinform.hu portál vezetője köszöntőjében kiemelte "a Magyarok Kenyerere Program hidat, közösséget építő erő határon innen és túl. Ezen keresztül közelebb hozza a mezőgazdaságot a társadalom szélesebb rétegeihez – ez fontos feladata az agrárszakmai médiumoknak is, elkötelezett célja az Agroinformnak is. Az online térben bárki által hozzáférhetővé válnak a mezőgazdasági információk, így a szakmai támogatáson túl a mezőgazdaság megbecsülését erősítő eszközt is ad kezünkbe az internet. Büszkék vagyunk arra, hogy tevékenységünkkel a Magyarok Kenyere program mellé állhatunk, és részese lehetünk ennek a nemzeti összefogásnak.

Az Agroinform küldetése, hogy a gazdálkodók nemzetközi szinten is versenyképesen és fenntarthatóan gazdalkodjanak a Kárpát-medencében, ehhez megadjuk a megfelelő információkat, korszerű kereskedelmi platformot, de szándékunk, hogy nemzeti hitet, szemlélet is közvetítsünk.

Kiemelt célunk, hogy a mezőgazdaságban dolgozókat a teljes társadalom megbecsülje és elismerje. Ezen célok eléréséhez a portálon folyamatosan frissülő tartalmak mellett az évente megrendezett PREGA Konferencia is hozzájárul. A konferencia küldetése, hogy kifejezetten az agrár-digitalizációban résztvevő szakembereknek, gazdálkodóknak legyen a személyes találkozóhelye, inspirációs közege, tudásmegosztási platformja. Következő alkalommal 2022. február 8-9.-én rendezzük meg a PREGA Konferenciát."

Bolyki Bence másokat is arra bíztat, hogy a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot a saját eszközeikkel támogassák.