Ehhez az átalakító ügylethez az állategészségügyi és mezőgazdasági szektorban tevékenykedő ügyfeleink egyesüléseiből eredő feladatok, valamint a digitális technológiába történő befektetés folytatásának igénye vezetett – írja a vállalatok közleménye.

Az egyesülés lehetővé teszi az egyre nagyobb adatmennyiség mélyebb, többszintű elemzését. Az új, egyesített vállalat globálisan konzisztens megoldásokat, a válaszadó gazdákból álló világszintű közösségeket fog létrehozni, továbbá olyan haladó elemzést, amely a piaci elemzés (market insight) magasabb szintjét képviseli.

kleffman

Az egyesülés lehetővé teszi az egyre nagyobb adatmennyiség mélyebb, többszintű elemzését.

Mindkét világ előnyeinek egyesítése

Az új vállalat a már eddig is sikeres két vállalat alapjaira építkezik, azok előnyeit ötvözi. A korábbiakban folytatott cégtevékenységek egymást kiegészítik, így az egyesülés a tevékenységek terén kismértékű átfedést jelent. 
Mindkét vállalat jelenlegi termékei és szolgáltatási portfóliói maradéktalanul megmaradnak. A Kynetec összes munkatársa és a Kleffmann Group piackutató csapata az új, egyesített cég kollégái lesznek.

Burkhard Kleffmann, a Kleffmann Group korábbi fő részvényese és ügyvezetője távozik a Kleffmann Group-ból és tovább folytatja a My Data Plant, valamint a Crop Radar (műhold alapú adatszolgáltatással kapcsolatos termékek) fejlesztését, amelyek nem versenytársai az új cég tevékenységi körének.

Az új vállalat 30 országban körülbelül 950 piackutatót, kérdezőbiztost, adatelemzőt, marketing kutatót és adat-vizualizáló specialistát foglalkoztat.

A jövő piaci igényeinek megfelelő szolgáltatás

A jövőbeli, új üzleti célok elérése lehetővé teszi az innovációkat érintő folyamatos befektetést és támogatást, amely magasabb szintű piaci elemzést (market insight), az ügyfelek számára az adatokhoz gyorsabb és gyakoribb hozzáférést biztosít.