Először képviseltetik magukat teljes egységben az MKB Bank és a Takarékbank agrártevékenységét végző szervezetei: az MKB Agrárpartner, a Takarékbank Agrárcentrum és az Euroleasing is részt vesz a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon május 5. és 7. között Hódmezővásárhelyen. Az eseményhez kapcsolódóan a Takarékbank bejelentette, hogy megújult az agrár- és a vállalati ügyfeleknek szóló betéti bankkártya portfoliója.

bankkártya

Megújult az agrár- és a vállalati ügyfeleknek szóló betéti bankkártya portfoliója – fotó: pixabay.com

A két pénzintézetnek együttesen 41 000 agrárügyfele van

A bankcsoport számára kiemelt terület az agrárszektor. Az MKB Bank, és a Takarékbank összesen csaknem 500 milliárd forintnyi hitelállománnyal rendelkezik az agrárszegmensben, ami együttesen több mint 25%-os piaci részesedést jelent. A két pénzintézet, amelynek mintegy együttesen 41 000 agrárügyfele van, élenjár a különböző gazdaságélénkítő hiteltermékek közvetítésében.

A hazai mezőgazdaságigép-lízing szegmensben az Euroleasing hozzávetőleg 80 milliárd forintnyi lízingállománnyal, több mint 4 000 mezőgazdasági ügyféllel és 30 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezik. A gazdanapokon az Euroleasing standján Magyarországon az elsők között mutatkozik be a Honda HR-V hibrid változata, amelyhez akciós finanszírozást kínál a lízingtársaság.


Komoly nehézségekkel kell a termelőknek és a gazdáknak megküzdeniük

„A koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború miatt a hazai mezőgazdaság szereplőinek, a termelőknek és a gazdáknak nap mint nap komoly nehézségekkel kell megküzdeniük. Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy agrár- és élelmiszergazdasági téren is széleskörű tapasztalattal rendelkező szakértőink kötetlen formában beszéljék át a piaci folyamatokat az agráriumban tevékenykedő ügyfelekkel. Amennyiben szükséges, finanszírozási tanácsokat is biztosítanak, ezzel is segítve az ügyfeleket ebben a nehéz időszakban" – mondta az eseményről Hollósi Dávid, az MKB Bank és a Takarékbank Agrár és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

Vály Judit, az Euroleasing Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: „Vállalatunk hagyományosan kiemelt figyelmet fordít az agráriumra, és természetes, hogy a Magyar Bankholding lízingcégeinek integrációja után sem változik azon törekvésünk, hogy továbbra is a szektor megbízható finanszírozási szolgáltatója maradjunk. Ezért sem volt kérdéses, hogy az idei rendezvényen is jelen vagyunk, mint ahogy 2018 óta mindig. Hiszünk abban, hogy a személyes találkozások, beszélgetések segítenek, hogy a meglevő szakmai kapcsolatainkat tovább erősítsük és új, potenciális partnereink is első kézből ismerhessék meg az agrárium számára kínált pénzügyi termékeinket".

Szeretnéd bővíteni a tudásodat az előremutató mezőgazdasági technológiák tapasztalataival?

Ha igen, Neked szól a PREGA Konferencia és Kiállítás!

Találkozz személyesen azon szakemberekkel, akik a precíziós gazdálkodásban már több éves tapasztalatot szereztek!

Időpont: 2022. május 11-12.

Jelentkezz az év agrárdigitalizációs eseményére!

www.prega.hu

Fókuszban az agrárügyfelek

Az eseményhez kapcsolódóan a Takarékbank bejelentette, hogy május elején új, dombornyomott és vésett Visa Business Agrár bankkártyákat vezetett be Kisvállalati Agrár és Takarék Agrár bankszámlával rendelkező ügyfelei részére. Az agrárkártyák mellett a Takarékbank új Mastercard Business bankkártyákat is bevezetett, amely dombornyomott és vésett formában, új kártyaképpel és új árazás mellett elérhető a vállalati bankszámlával rendelkező ügyfelek számára.

Az új Visa Business Agrár bankkártya elsősorban az őstermelő, mezőgazdasági tevékenységet folytató egyéni vállalkozók, illetve a családi gazdálkodók és gazdasági társaságok számára elérhető. A pénzintézet kiemelt figyelmet fordított a kártya látványelemeire is: a kártya kék és zöld színei, illetve a kalász és szántóföld szimbólumai az agrárszektort testesítik meg modern, jövőbe mutató ábrázolás mellett.